Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidskytte-EM: Hedes Sofia Myhr bästa svenska i sprinten

EM i skidskytte startade med en fjärdeplats för Tobias Arwidson och Hanna Öberg i singelmixstafetten. Men i torsdagens sprint var det långt upp till pallen för JVM-mästarinnan.

Annons

Nadine Horchler, Tyskland, var det ingen som kunde rå på. Faktiskt var det ingen som kunde rå på det tyska laget över huvud taget. De säkrade alla tre pallplatserna i ryska Tyumen genom Nadine Horchler, Karolin Horchler och Annika Knoll.

För svenskorna var det ingen superdag. Till en början låg Hanna Öberg Piteå, den första svenskan någonsin att vinna två JVM-guld inom loppet av ett dygn, bra till efter att ha gått ut först av alla men hon tappade rejält och slutade på 40:e plats. Johanna Skottheim hade svårt med endast en skottmiss men långsam tid. Hon slutade på 47:e plats.

20-åriga Sofia Myhr, som är från Bruksvallarna men tävlar för Hede, var bäst av svenskorna på en 21:a plats, drygt 1,43 efter vinnande Horchler. Olga Alifiravets, Östersund, blev näst bästa svenska på 25:e plats.

I herrloppet var Peppe Femling bästa svensk på 26:e plats. Han kommer alltså med säkerhet att köra masstarten på lördag. Christofer Eriksson kom aldrig till start.

Annons