Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidskyttesprint under SnowMeet

Under SnowMeet, 25 februari, i Sveg är det nu klart att publiken kommer att få se en Supersprint med deltagare som tävlat i världscupen.
– Det känns perfekt att kunna erbjuda flera olika happenings, säger Niklas Ohlson, Destination Sveg.

Annons

Skidskyttesprinten blir lite annorlunda och kan med fog kallas Supersprint då banan kommer att bli drygt 300 meter per varv.

– Med tanke på säkerheten så kommer vi även att använda oss av laserskytte i stället för att skjuta med vanliga gevär. Vi kommer till stora delar att använda oss av den bana som byggs upp för skotercrosstävlingen, berättar Erik Albinder som är tävlingsledare.

Tobias Arwidsson och Elisabeth Högberg är två av åkarna som tackat ja till att delta. Lokala hopp finns på herrsidan i form av Marcus Stenberg och Fredrik Hansson.

– Jag hoppas att vi har några härjedalstjejer också som vill ta upp kampen men det är inte klart än.

Tävlingen är en inbjudningstävling med Skidgymnasiet som arrangör. Huvudsponsor blir Fyrfasen Energi och tävlingen är sanktionerad av Svenska Skidskytteförbundet.

– Vi hoppas på ett starkt startfält. Förstapris för såväl damer som herrar är 5 000 kronor och tvåan och trean i varje klass blir inte heller lottlösa, berättar Albinder.

Tobias Arwidsson har besökt Sveg vid ett flertal tillfällen. Nu kommer han till den Supersprint som arrangeras under SnowMeet.

Annons