Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskar sköt bort toppchanser i junior-VM-premiären

/
  • Sofia Myhr, Bruksvallstjejen som kör för Hede, var med i täten efter första skyttet, men efter tre bom föll hon ner till 16:e plats vid JVM-premiären i Rumänien.

De svenska juniorerna räckte inte till i kampen om medaljerna när JVM i skidskytte öppnade med distansen under torsdagen. För många missar satte stopp.

Annons

Damtrion Sofia Myhr, Hede, och Piteås Hanna Öberg och Anna Magnusson visade annars åkning på medaljnivå. Alla tre var också med högt upp i inledningen av distansloppet vid junior-VM-tävlingarna i Cheile Gradistei, Rumänien.

Sofia Myhr sköt fullt i de båda liggande serierna och efter första skyttet låg hon femma. Men två respektive en bom i stående gav tre tilläggsminuter och slutlig 16:e plats, 2.53 från seger.

För Piteåduon såg det lovande ut även efter andra skyttet. De stod då på varsin bom och Anna Magnusson var då sexa medan Hanna Öberg var nia.

Men även de drog på sig ytterligare två bommar och slutade tia (Öberg) och tolva (Magnusson), men hade endast runt två minuter upp till segraren och hade alltså varit med i guldstriden om det stannat vid en bom.

Felicia Lindqvist, Hedetjejen som kör för Östersund, var enda svensk som sköt bra, endast en bom, men där räckte inte farten i spåret. Hon slutade 33:a.

Läs mer:

Svenska landslaget JVM-laddade i Östersund

Dubbla guld för Martin Ponsiluoma i SM

Junioren Anna Magnusson tog världscuppoäng hemma i Östersund

På herrsidan sköt svenska åkarna tidigt bort sina chanser och alla tre hamnade långt ner i listan. Svegsåkaren Markus Stenberg var bäste svensk som 65:a med fem bom, Martin Ponsiluoma, Tullus, var 69:a med hela åtta bommar och Oskar Brandt, I2, kom placeringen efter med fem bom.

Chans till revansch kommer till helgen med sprint lördag och eventuell jaktstart söndag. JVM avslutas med stafetter på tisdag.

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Östersunds FK, Östersunds IK eller Jämtland Basket. Ladda ner ÖP:s nya app till Iphone eller Android. Följ dessa länkar för LT:s app, Iphone eller Android.

Annons