Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige nära pallskräll i IBU-cupen

/

Det unga svenska laget missade pallen precis som fyra i mixedstafetten vid IBU-cupens premiär i italienska Ridnaun.

Annons

Ett riktigt bra skytte gjorde att Sverige tidigt låg med i toppen av mixedstafetten. Första sträckans Johanna Skottheim fick ta till två extraskott i stående och den 22-åriga Limaåkaren växlade som femma endast 23 sekunder från täten.

På andra sköt 20-åriga Sofia Myhr, Bruksvallstjejen som tävlar för Hede, helt felfritt och lämnade över till de två herråkarna som fyra. Differensen upp till ledande Ryssland, som var överlägset, var dryga minuten.

Även Daniel Gustavsson, Östersund, sköt riktigt bra på tredjesträckan. Ett extraskott fick 24-åringen ta till, men tappade en del i åkningen och Sverige var som fyra 2.10 bakom Ryssland och 40 sekunder från pallen. På sista körde Ramundbergets försvenskade norrman Torstein Stenersen, lagets "ålderman" med sina 27 år.

Stenersen var inte riktigt lika säker i skyttet som de övriga tre och fick ta till två extraskott i både liggande och stående. Ändå tog han in på Ukraina som slutade trea och Sverige som fyra var endast 20 sekunder från pallen.

Tidigare på fredagen avgjordes singelmixedstafetten med en dam- och en herråkare. Där var det svajigare skytte för det svenska laget med Emma Nilsson och Funäsdalssonen Tiio Söderhielm som tävlar för Östersund.

Emma Nilsson sköt fem bom på sina fyra skjutningar medan den förre längdåkaren Tiio Söderhielm fick ta till sju extraskott och även köra två straffrundor. Båda sköt dock fullt i sista liggande serien. Men Sverige blev där rejält akterseglade som 15:e lag.

Annons