Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff stafett för Stenersen som var slut efter distansen - Revansch för Lindström

/
  • Torstein Stenersen tog slut efter onsdagens distans där han slog till med en sjungande sjätteplats. På stafetten orkade han inte.
  • Fredrik Lindström fick en fin revansch efter flera mindre bra lopp. Han körde upp Sverige till åttonde plats.

Torstein Stenersen kunde inte upprepa sin sensation från distansen, men Fredrik Lindström fick sin revansch. Men trots hans enormt fina sträcka föll Sverige ner i placeringarna och slogs av största konkurrenten.

Annons

Torstein Stenersen gick ut som förste svensk i herrarnas stafett 4x7,5 kilometer. Det var tuffa förhållanden med snöfall och relativt kraftig vind som ställde till det, och det märktes att Stenersen inte hunnit hämta igen sig efter sitt fina lopp i onsdags. Han tappade 36 sekunder på snabbaste nationen Lettland på sista varvet och Sverige var på 18:e plats vid växlingen till Ted Armgren.

– Det var riktigt tungt i dag. Jag fick kämpa hela vägen från start. I dag fungerade det inte bra. Det kändes ganska tidigt. Tråkigt när det blir på en stafett men vad ska man göra, man blir lite stressad. Jag var i källaren, säger Torstein Stenersen, som knappt hade luft att uttrycka sig, till TV4 Sport efter sin sträcka.

Läs också: Monsterlopp av Ramundbergets Stenersen i Ruhpholding - sensation av svensken

Ted Armgren var näste man på tur. Han hade bra tid i skyttet men hade mycket tid att ta igen. Han klättrade dock i placeringarna och när han växlade till Fredrik Lindström var Sverige 15:e, 2,23 minuter efter täten som utgjordes av Frankrike, Norge och Ryssland.

– Det var väl okej. Det blev ett för mycket extra skott i stå för att jag ska vara nöjd. Det blev lite luckor upp redan i början så det blev mycket att göra sitt eget lopp och avancera så mycket det går, säger Armgren till TV4 Sport.

Fredrik Lindström hade ingen snabb rygg att gå på men han avancerade och plockade sekunder på Frankrike. När han växlade till Jesper Nelin hade han kört upp sig till åttonde, åtta sekunder efter Tarjei Boe. På tredje sträckan var topp tre Norge, Frankrike och Österrike.

– Jag har inte haft en så bra säsong hittills så jag tar varje chans som jag får att åka så bra jag kan. Det känns som att jag gjort en bra sträcka. Jag pushade på bra. Det blev ju intressant på slutsträckan med USA och det är dem vi slåss med i nationscupen, säger Fredrik Lindström till TV4 Sport.

USA lade sig en plats efter Sverige inför Jesper Nelins avslutningsvarv och vilken placering det blir är viktigt, i alla fall sett till prispengarna. Från sjätte plats innebär nämligen placeringarna pengar.

Jesper Nelin sköt fullt i första skyttet och sköt upp Sverige till sjätte plats. Men på sista skyttet bommade han och fick en straffrunda. I och med det föll Sverige ner till nionde plats. På upploppet hade Jesper Nelin inga krafter kvar och spurtades om av Ukraina, Schweiz, Kanada och Bulgarien. Sverige slutade därmed på 13:e plats, 3,14 efter, och förlorade kampen mot USA, som blev sjätte nation in över mållinjen.

– Det var inget bra stående skytte det där. Jag gick ut för hårt i början och orkade inte stå, säger Jesper Nelin till TV4 Sport.

Läs mer om skidskytte:

Överraskning av svenskan - personligt världscuprekord i Ruhpholding

Sjukdom bakom Högbergs frånvaro i världscupen: "Det svartnade för ögonen"

Placeringar

1) Norge

2) Ryssland

3) Österrike

13) Sverige

Sveriges lag

1) Torstein Stenersen, Ramundberget SSK, född 1988, bor i Östersund (från Bardufoss, Norge)

2) Ted Armgren, Ted Armgren, Vilhelmina SSK, bor i Östersund, född 1988 (från Vilhelmina).

3) Fredrik Lindström, Anundsjö SKF, född 1989, bor i Örnsköldsvik (från Bredbyn).

4) Jesper Nelin, Biathlon Östersund, född 1992, bor i Östersund (från Borås)

Annons