Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två härjedalingar i skidskyttelandslag

Felicia Lindqvist, Hede SK och Torstein Stenersen, Ramundbergets SK, kommer att representera Sverige i IBU-cupen under de kommande helgerna. Tävlingarna avgörs i Polen och Tyskland.

Annons

Efter fina prestationer under SM-helgen i Lima har Torstein Stenersen och Felicia Lindqvist tagit plats i landslaget som ska åka IBU-cup vilket är en tävling med status snäppet under världscupen.

– På damsidan kommer förbundet fortsätta ge nästa generation av unga åkare chansen att få smaka på den internationella konkurrensen. En investering för framtiden. Till EM senare i vinter kommer det därför också bli juniorer som representerar Sverige, kommenterar förbundets utvecklingschef Tobias Torgersen uttagningen.

Nu till helgen, med start den 9 januari, är det Duszniki Zdroj i Polen som står som värd. Tävlingarna som körs där blir intensiva. Dubbla sprinttävlingar där den andra är kval för den avslutande jaktstarten. I tyska Langdorf-Arbersee 15-18 januari är det sprint, jaktstart och mixstafett som står på programmet.

Annons