Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordintresse för skidgymnasiet

Intresset för skidgymnasiet i Sveg är rekordstort inför nästa år. Under helgens visningsdagar för nästa års gymnasieettor kom 19 ungdomar på besök.

Annons

Att visa upp skolan, boende, tränare och träningsmöjligheter är viktigt för skidgymnasiet i Sveg. De informationsdagar som brukar hållas har visat sig ge resultat.

– Vi står för mat och boende under besöksdagarna, en billig investering om vi så bara kan få en av eleverna att söka hit, säger tränaren Anna-Carin Zidek som berättar att 19 besökare är rekord.

Sambandet mellan besöksdagarna och antalet sökande kan ha visat sig till årets kull med förstaårsgymnasister på skidlinjen. Endast fem elever har börjat ettan vilket är lite mindre än normalt.

– Förra året krockade våra besöksdagar med Lidingöloppet, säger Zidek.

En annan faktor som dragit ner årets kull är att inga skidskyttar valt Sveg.

– Största orsaken till det är att det inte finns så många elever födda -00 som håller på med skidskytte, berättar Mirårs.

Eleverna kom upp på söndagen och tränade ett pass då och hade sedan gemensamma aktiviteter på kvällen. Under måndagen blev det två pass.

– Jag hoppas att vi tränare har gett ett gott intryck. Det känns som att de som är här är riktigt intresserade för vi har nog aldrig fått så många frågor tidigare under informationsträffarna, säger Anna Mirårs.

Tränaren Anna Mirårs håller koll på elevernas klassiska teknik.

Mer läsning

Annons