Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skogsbolag polisanmäler intrång i brandområde

Holmen Skog spärrade av infartsvägar till området som brunnit vid Lillåsen, Fågelsjö. Under lördagen upptäckte man att en nedfälld vägbom hade flyttas för att obehöriga skulle kunna köra in i området.

Annons

Skogsområdena där det brunnit är avstängda för allmänheten för att ingen obehörig ska skadas av exempelvis brunna träd som faller ned.

Skogsbolaget Holmen Skog har därför satt upp tillfälliga vägbommar vid infartsvägar. Bommarna är låsta med koder som enbart personal och andra behöriga har tillgång till.

Vid lunchtid på lördagen upptäcktes att en vägbom som stod på betongklumpar flyttas med hjälp av ett fordon, av spåren att döma.

Nu har bolaget polisanmält händelsen. Polisen rubricerar forscerandet av bommen som misstänkt egenmäktigt förfarande samt brott mot lagen om skydd vid olyckor.