Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skogsbrand i Lomtjärnknätten - fyra hektar brinner

 
Skogsbränderna i Jämtland och Härjedalen sommaren 2018
Visa alla artiklar

Vid 09-tiden inkom det ett larm om skogsbrand i Lomtjärnknätten, Härjedalen. Branden har vid klockan enligt räddningstjänsten klockan 16.50 en omfattning på cirka fyra hektar.

Brandbekämpningen sker både från marken med ett antal styrkor och från luften med två helikoptrar, men än är elden inte under kontroll enligt räddningstjänsten.

– Vi har två helikoptrar som vattenbombar branden vid Lomtjärnknätten. Ett antal styrkor är på plats för att hjälpa till med släckningsarbetet, säger räddningstjänstens kommunikatör Håkan Lundqvist.

Sedan larmet kom in har branden växt och omfattar nu uppskattningsvis fyra hektar.

- Terrängen är bökig vid Lomkärnknätten, branden är på ett berg, så huvudfokuset just nu är att vattenbomba området.

Branden vid Lomtjärnknätten ligger cirka 800 meter från körbar väg.

Vid klockan 13:30 på fredagen är räddningstjänstens bedömning att släckningsarbetet kommer att pågå till lördag morgon eller lunchtid.

Vid klockan 16.50 på fredagen var prognosen densamma, branden består mest av glödeld.

Vid 10-tiden inkom ett larm om en skogsbrand vid Tvillingvålen, i närheten av Lomtjärnknätten. Där har räddningstjänsten ännu inte upptäckt någon brand men fortsätter att överflyga området.