Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skola gav inte tillräckligt stöd till elev

/

En skola i Härjedalen anmäls till Skolinspektionen för att inte ha gett tillräckligt stöd till en elev.
"Vi har under flera års tid kämpat för vårt barn", skriver anmälaren.
Nu krävs kommunen på svar.

Annons

Av anmälan framgår att föräldrarna i flera år kämpat för att ett barn i familjens ska få tillräckligt stöd under sin skolgång.

"Vi ser nu att detta inte längre är hållbart för oss och ser oss tvungna att göra en anmälan", skriver anmälaren i brevet till skolinspektionen.

Föräldrarna vittnar om otaliga kontakter med skolan, om utredningar, extraresurser och utlåtanden. Och om besked att det gått ganska bra under skolåret, besked som plötsligt ändrades i slutet av en termin, då skolan ville att barnet skulle gå om en årskurs.

Enligt anmälan ska föräldrarna vid ett tillfälle ha läst och godkänt ett protokoll där det stod att de själva skulle ordna fram en resursperson till sitt barn.

"Är det verkligen föräldrarnas uppgift? Vet egentligen inte varför vi godtog att det stod så i protokollet ... troligen på grund av all maktlöshet vi kände", står det.

Barnet har förlorat flera år av inlärning och ligger långt efter sina klasskamrater, enligt anmälan.

"Vi föräldrar förlitar oss på att skolan har kontroll på detta. Men vi ser nu att de har de inte. ... har förlorat sex år på att skolan er erbjudit den hjälp ... har rätt till", skriver föräldrarna i sin anmälan till skolinspektionen som kom in i slutet av september.

Skolinspektionen vänder sig nu till kommunen och kräver svar på flera frågor som har att göra med anmälan, bland annat vilket stöd eleven fått. Senast den 15 oktober vill inspektionen ha ett svar från kommunen.

Annons