Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolan för stunden?

Annons

Jag är lärare för åk 6-9, det har jag varit i många år – omkring 35.

Ett fantastiskt jobb att få vara med och påverka elevernas utveckling. Men det känns fel när man får höra av folk utanför skolan hur det ska vara.

Under ett utvecklingssamtal uttryckte en förälder att skolans idéer om hur skolarbetet ska bedrivas, inte stämde överens med hennes ideologi. Det är ju helt ok att det kan vara så, men jag kom att tänka på att det är detta som styr/stör vårt arbete på skolan. Elever, föräldrar, kollegor, skolledning och våra yttersta chefer politikerna har alla möjliga olika ideologier och tycker att skolan ska fungera som de tycker.

I läroplanen står det att forskning ska styra och bestämma varje lärares pedagogik och arbetssätt, men när man bara sneglar på skoldebatten i olika medier förstår man att när folket ropar på ordning, betyg, stora/små grupper och så vidare, så ställer politikerna upp på detta. Ingen tänker på vad forskningen säger om vad som är bäst för att barnen ska utvecklas maximalt.

För mig är det uppenbart att skolan blir sämre när den styrs av politiker, politiker som känner hur det blåser för stunden.

Är inte barnens framtid viktigare än att skolan ska användas till att locka väljare?

Den finns många länder där skolan inte styrs av politiker, låt det bli så också i Sverige.

Annars blir det väl så att jag får fortsätta att lyssna på föräldrar/vårdnadshavare och deras olika ideologier, rätta mig efter detta och slänga facklitteratur och forskningsresultat i papperskorgen.

AG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons