Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolinspektionen inte nöjd med skolsvar från kommunen

/

I oktober 2014 förelades Härjedalens kommun bland annat att vidta åtgärder när det gäller särskilt stöd, pedagogiskt ledarskap på utvecklingen av utbildningen på Furulundsskolan i Lillhärdal. Det svar som kommunen gett är bristfällig och behöver nu kompletteras anser Skolinspektionen.

Annons

När det gäller anmärkningen om särskilt stöd vill Skolinspektionen få en beskrivning om det gjorts individuell prövning av elevernas behov. De vill även veta hur kommunen kommit fram till bedömningen att det räcker med en resurs vid flera lektionstillfällen under veckan.

Det pedagogiska ledarskapet och utvecklingen av utbildningen på Furulundsskolan har kvar sina brister efter föreläggandet enligt Skolinspektionen då det endast hänvisas till planerade åtgärder.

Kommunen förväntas nu ge en sammanställning av kunskapsresultaten i årskurs tre i samtliga ämnen som har nationella kunskapskrav vilka minst ska uppnås. Vidare ska en analys göras av vad som påverkat och orsakat resultaten och måluppfyllelsen. Slutligen ska kommunen även svara på vilka utvecklingsområden som finns och vad som gjorts för att förbättra resultaten.

Övriga punkter där Skolinspektionen förväntar sig en komplettering handlar om elevens närvaro samt omfattning och resurstillgång i skolan.

– Det framgår att Härjedalens kommun i budgeten för 2015 avsatt medel för att utrusta alla grundskolor i kommunen med datorer på så sätt att varje elev ska få tillgång till en dator, denna skulle enligt plan vara på plats i april 2015. Har utrustningen kommit på plats och kommit eleverna tillhanda och den saknas motivera varför och vilka åtgärder som vidtagits, skriver utredaren Ginger Zakrisson i Skolinspektionens uppföljningsprotokoll.

Annons