Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Sveg

Annons

SPF Seniorerna har haft månadsmöte den 4 maj. Det var sista mötet innan sommaruppehållet. Ordförande Rolf Byqvist hade glädjen att hälsa så många som runt 130 medlemmar välkomna. Mötet inramades av vacker musik, alltifrån gammeldanslåtar till jazz- och dansbandsmusik. Det var säkert många som skulle vilja ta sig en svängom. De som stod för musiken var Stefan Åslund, Rolf Olsson, Jan-Inge Persson och Rolf Byqvist.

Till mötet hade verksamhetschefen vid hälsocentralen i Sveg, Anna Andersson, inbjudits. Primärvårdschefen vid Region Jämtland Härjedalen, Olle Christmansson, deltog också i mötet. Anna Andersson började med att beskriva organisationen vid hälsocentralen i Sveg med hjälp av bilder.

Vidare berättade hon bland annat att det är svårt att rekrytera läkare och sjuksköterskor och att Region Jämtland Härjedalen har ett underskott på 240 miljoner kronor.

Primärvårdschefen presenterade sig och pratade också om underskottet som Regionen har att brottas med. Det blev så kort tid över för medlemmarna att komma med frågor, så han lovade att tillsammans med Anna komma tillbaka på ett annat möte framöver och ge medlemmarna tillfälle att komma med flera frågor.

Det som medlemmarna hann ta upp, var att telefonen i foajén anses sitta för högt så den är svår att nå. En annan fråga var varför förnyelse av recept tagits bort. Anna förklarade att det är beslutat att läkarna först måste träffa patienterna innan de kan skriva ut recept, utom då de känner till patienten väl. Det påpekades även av en medlem att när mediciner ska hämtas ut på apoteket, så hade de inte kommit in. Några medlemmar menade att det är svårt att komma fram till hälsocentralen via telefon. En skrivelse lämnades in från Ytterhogdal där åtta föreningar skrivit under och kräver att det ska finnas en läkare en dag i veckan i Ytterhogdal. Anna förklarade att hon inte kunde besvara enskilda frågor, men att det gick bra att ringa eller mejla till henne.

Ordförande Rolf Byqvist tackade Ingrid Johansson för att hon skött lottförsäljningen vid varje möte. Damerna som skött kaffeserveringen under året tackades också samt männen som hjälpt till med dagens servering.

Dan Eriksson informerade om att ett studiebesök genomförts på HMAB.

Mötet avslutades med lottdragning och medlemmarna blev bjudna på skinksallad, kaffe och kaka.

Ingrid Östlund

Mer läsning

Annons