Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Elis Karlsson, Lillhärdal

Vi har nu följt vår kära vän och spelkompis till den sista vilan.

Annons

Tonerna från Elis dragspel har för alltid tystnat och lagts på hyllan. Han har nu flyttat till det himmelska hemmet där han förenats med sina nära och kära.

Vi har svårt att förstå att vår vän Elis inte längre finns med oss och att vi inte mer ska ha några spelkvällar tillsammans på Huckers väg 2 eller i Fridhem. Elis har för undertecknade varit en mycket fin och generös vän, som alltid ställt upp för oss och tagit emot oss med glädje och värme i sitt hem, där vi haft många fina stunder med god mat, sång, musik och skratt.

Elis hade många strängar på sin lyra. Han var kunnig i det mesta och han var mycket duktig på att reparera olika saker, allt från klockor till stora teveapparater.

Elis gillade att ta en svängom på dansgolvet. Han var en duktig dansör och alla damer turades om att bjuda upp honom.

Sången och musiken stod Elis varmt om hjärtat. Han var en duktig dragspelare och hade ett mycket fint musikrum med olika instrument. Så länge krafterna stod honom bi så spelade han minst ett par timmar om dagen.

Elis var medlem i Lillhärdals SPF, där han var en trogen besökare på trivselträffarna och där han ofta stod för underhållningen med sång och musik. Han var också under många år vice sekreterare och revisor i SPF, en syssla som han skötte med den äran.

Elis vänskapskrets var stor och dörren stod alltid öppen för hans goda vänner, som ofta tittade in på en kopp kaffe och för att få sig en trevlig pratstund och ett gott skratt.

Sommartid ordnade Elis alltid fina spelträffar ute på gården med god mat och trevlig gemenskap. Det spelade ingen roll vad det var för väder, sol, regn eller blåst, han ordnade ändå allt till det bästa. För Elis var ingenting omöjligt, han hade ett hjärta av guld.

Saknaden efter Elis är stor men vi unnar honom nu vila i frid och vi ska i våra hjärtan alltid minnas honom med glädje.

Anselm och Hjördis Frid

Mer läsning

Annons