Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Maide Hedström, Stockholm, 77 år

Maide Hedström, Stockholm, har avlidit 77 år gammal. Hennes närmaste är syskonen.

Annons

Det känns tomt och svårt att förstå att vi inte längre har Maide bland oss längre. Saknaden efter ett plötsligt telefonsamtal om att på studs hänga med på någon vernissage eller något kulturellt jippo. Det hände alltid något trevligt kring henne. Och den humor som hon hade, smittade alla oss vänner.

Hennes härliga skratt och förtjusning över de teckningar som jag präntade ner från våra gemensamma händelser. Hon var mycket tacksam att avbilda med den personlighet hon utstrålade och alltid pigg på roliga uppsåt.

Maide var helt uppslukad av konst i alla dess former och inte för så länge sedan hade hon inhandlat ett verk som hon kånkade hem från ett galleri. Hela hennes hem var som ett konstgalleri. Hennes födelsedagar blev alltid en mötesplats för goda vänner.

Ja, det blir mycket som kommer att ändra färg när saknaden i vardagen infinner sig. Maide hade en stor integritet så vi är glada och stolta att ha fått lära känna henne på nära håll. Vi minns hennes besök under flera somrar hos oss uppe i Mockfjärd och att där följa med på Torsten Dahls utställning och alla andra möten som Maide hade en begåvning att alltid smälta in i.

Det var även trevligt att elda upp hennes temperament och prata politik. För där visste hon också till hundra procent var hon hörde hemma och kunde argumentera. Vi saknar även att inte längre kunna besöka henne i den gamla koloniträdgården där hon så kärleksfullt fick användning av sin kreativitet.

Ingabritt och Lars Hansson

Mer läsning

Annons