Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Sven Svensson, Ytterhogdal

Min pappa har lugnt och stilla somnat in, en vecka före sin 90-årsdag.

Annons

Pappa var född och uppvuxen i Fåssjödal, i en syskonskara på sex syskon. Han kom att bli hembygden trogen.

Pappa började tidigt att jobba i skogen, då han körde timmer med häst. Han jobbade sedan en tid som busschaufför åt Erik Mohlin, numera Mohlins bussar. Längtan till skogen gjorde dock att han återvände till skogsarbetet. Pappa arbetade åt SCA fram till sin pensionering.

Pappa träffade min mamma Vera, från Grubban, och de gifte sig 1952.

De hade ett stort gemensamt intresse för dans, helst gammeldans och de var även med i Ramsjö folkdanslag. De hade även danskurser i stora delar av Härjedalen under flera år. De fick genom dansen en stor bekantskapskrets.

Pappa hade ett stort intresse för skogen och naturen. Största intresset var jakten. Han tillbringade mycket av sin fritid med älg, hare och fågeljakt.

Otaliga är de jakthistorier som han så gärna berättade.

Han kände till alla bra bärställen, alla bra murkeltag och visste var man skulle lägga nät, sätta ut angeldon och meta abborre.

En tid efter mammas bortgång 1999, träffade pappa Weig, från Östavall. De fick många fina stunder tillsammans med bland annat dans, bärplockning och fiske.

Sorgligt nog drabbades pappa av demens för fyra år sedan och han tillbringade sina tre sista år på demensboende, först i Sveg och sedan på Svedjegården i Ytterhogdal. Han fick god omvårdnad av fin personal.

Pappa lämnar efter sig många fina minnen. Han är sörjd och saknad, men nu har han fått frid.

Barbro

Mer läsning

Annons