Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slut på pengar i skolorna i Hede och Vemdalen

/
  • Rektorn Agnetha Ljungsparr tycker inte att det är roligt att behöva ta till sådana här åtgärder men vill ta sitt ansvar för att inte överskrida budgeten.

Pengarna är slut och köpstopp gäller på skolorna i Hede och Vemdalen. Årets jultemadag är inställd och inget material kan köpas in under resten av året.

Annons

– Vi kan bara handla det vi absolut måste ha för att följa lagar och föreskrifter. Som tur är har vi det mesta vi behöver och ingen elev ska komma i kläm, säger Agnetha Ljungsparr, rektor för skolorna i Hede och Vemdalen.

Köpstoppet har resulterat i att årets jultemadag för hela skolorna har ställts in. Däremot kan klasserna julpyssla med materiel som finns sedan tidigare år.

Rektorn tycker inte att det är roligt att behöva ta till sådana här åtgärder men vill ta sitt ansvar för att inte överskrida budgeten.

– Vi hanterar faktiskt skattepengar och har ett stort ansvar, säger Agnetha Ljungsparr.

Det  som det skulle kunna bli aktuellt att köpa är ett specifikt läromedel en elev behöver eller att ersätta en dator som gått sönder.

– Går en ruta sönder, eller en stol får vi försöka klara oss utan tills det blir nytt år och ny budget, säger Agnetha Ljungsparr.

Att pengarna är slut beror på flera olika saker. Eleverna i de lägre årskurserna har fått egna datorer och elevskåpen har försetts med lås eftersom datorerna förvaras där.

– Inköpen av datorerna och låsen till skåpen är stora utgiftsposter, men vi har även många små överskridanden här och där och tillsammans blir det stora belopp, säger Agnetha Ljungsparr.

Det är budgetposten för materiel, på 1,8 miljoner kronor, som är slut. Skolornas budget omfattar totalt 22 miljoner kronor. Lönerna betalas ut som vanligt.

Annons