Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SMHI varnar för mycket hårda vindar i hela länet och blötsnö och skurar i fjällen

SMHI har gått ut med en klass 1 varning för mycket hårda vindar i både län och fjäll under onsdagen. Det följs dessutom med skurar och blötsnö i fjällen.

Annons

Varningen gäller för i dag onsdag. I Härjedalsfjällen skriver SMHI att man kan räkna med en västlig vind på 15-20 meter i sekunden, men att det kan vara högre lokalt. Det finns även risk för skurar och blötsnö. Jämtlandsfjällen blåser det ännu mer, 18-24 meter i sekunder med skurar och blötsnö. Vinden väntas avta i kväll. Uppdaterat: Under onsdagen så höjde SMHI varningen för Jämtlandsfjällen till klass 2.

Det varnas inte för några skurar eller blötsnö i den fjällfria delen av länet, men väl ännu hårdare vindar från väst från onsdag eftermiddag. Enligt SMHI kan vindarna nå 21-24 meter i sekunden och att den avtar natten mot torsdag.

Läs också: Storulvån har sommaröppet en vecka till – men ta på vinterdäcken om du ska dit