Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snackisen: kommer skägget att lyfta Jämtland?

/
  • Torbjörn Gehrke tror på laget och att den här säsongen kan bli ett lyft efter förra årets besvikelse.

Torbjörn Gehrke dök upp på upptaktsträffen i Stockholm prydd i ett lika stort som fagert skägg. Han tror på de nya förmågorna i Jämtland basket, och att JB kommer lyfta den här säsongen.

Annons

Sonen tyckte Gehrke börjar bli tunnhårig, så han har låtit skägget växa, rejält. Är det ett tecken på att även laget växer?

– Fjolårssäsongen var ett misslyckande men det var många spelare som gick framåt. Missen låg inte på de unga rekryterna. Vi har bara haft en säsong och den här säsongen måste vi göra en prestations- och resultatförbättring, säger Jämtland Baskets coach Torbjörn Gehrke.

Målsättningen är att komma närmare målet att vinna hälften av alla matcher, vilket Jämtland bara gjort en gång tidigare. Han känner press men också stöd från publiken:

– Man känner alltid press som coach. Men vi har fått ett enormt stöd från Jämtland och tålamod att inte stressa de unga spelarna. Men det skulle underlätta om vi går in i nya arenan med en bra säsong i ryggen. Vi kan inte stå och säga att vi inte kommer lyckas, säger Gehrke.

Ambitionen är att gå till slutspel och Gehrke tror att det kan komma om de får ihop laget.

– Vi valde en viss typ av spelare förra året som inte skulle ta för mycket plats, sade Gehrke, som menar att det kommer att finnas mer utrymme för individuella spelare.

De två amerikanerna som rekryterades förra året får förstärkning av ytterligare en och det kan komma att ge resultat. Dessutom har Gehrke stort förtroende för de unga talangerna.

– Det finns mycket nya talanger i Jämtland. De här killarna är inte intagna för att de kan bli bra 2019 utan jag förväntar mig att de ska prestera våren 2016, säger han.

Är du en bättre coach i dag än när du började?

– Jag tror att jag är en bättre ledare, men bättre coach tycker jag nog inte att resultaten har visat, säger Gehrke.

Annons