Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart drar fiskeligan igång – fiskarna är redo

Nu alla fiskevänner börjar Fiskeligan, en tävling som funnits i 26 år för att marknadsföra fisket i Härjedalen.

Fiskeligan är ett samarbete mellan Tidningen Härjedalen, Härjedalens kommun, Ekbergs fiske och fiskeorganisationerna i Härjedalen.

Den 2 juni drar Fiskeligan igång. Tävlingen är enkel, det är bara att ta med fiskespöet ut till något av alla fina fiskevatten som finns i landskapet och försöka fånga drömfisken.

Vinnaren av poängligan får ett presentkort värt 3 000 kronor hos Ekbergs fiske i Vemdalen.

Vinnare utses även i varje fiskekategori för var och en av de tre tävlingsperioderna. Varje period har även en totalvinnare.

Tävlingen pågår 2 juni till 5 augusti, den är uppdelad i perioderna 2 juni-24 juni, 25 juni-15 juli och 16 juli-5 augusti.

Dokumentera gärna fångsten med en bild. Vi har även en fototävling där bästa bild belönas med fiskeprylar till ett värde av 500 kronor hos Ekbergs Fiske.

Bilder och fiskefångstintyg ska mejlas till [email protected]

Fiskefångstintyg finns på turistbyråerna i Härjedalen och går även att ladda ner från kommunens hemsida, www.herjedalen.se. Välj turism, sedan sommar, sedan fiske.

Samtliga ungdomar under 16 år som rapporterar in giltig fångst får också ett pris från Ekbergs Fiske.

Tävlingen omfattar sex fiskarter: Gädda, abborre, öring, röding, sik och harr. Fångsten ska vara tagen med handredskap och du får ta hjälp av andra för att håva in fisken.

Vi hoppas på en härlig fiskesommar, hälsar tävlingsgeneralen Sune Halvarsson.