Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson och Ljungberg Dealer of the Year

/
  • En nöjd skoter och motorhandlare, Andreas Ljungberg i Sveg, gläds åt utmärkelsen
  • Björn Olsson i Funäsdalen fick utmärkelsen

Två av Härjedalens skoter- och motorhandlare har under året fått utmärkelsen "Dealer of The Year" från sin gemensamma leverantör.
– Det tyder väl på att vi är bra då, säger Björn Olsson, ägare till Motor och Fritid i Funäsdalen.

Annons

I våras fick Björn Olsson utmärkelsen för sin försäljning av skotermärket Lynx, från leverantören Bombardier Recreational Products, BRP.

– Det är ett erkännande från leverantören, en uppskattning som visar att man gjort ett bra jobb och att man har nöjda kunder, säger han.

Många saker vägs in när leverantören utser "Dealer of The Year", enligt Björn Olsson. Det handlar om service, ekonomi, butik och även försäljning.

– Vi hade nog inte fått det om vi sålt bara fem skotrar, säger skoterhandlaren som ser fram mot en bra säsong, där försäljningen av skotrar redan kommit i gång.

Samma utmärkelse, fast för fyrhjulingar av märket Can AM, gick till Ljungbergs Motor i Sveg med ägaren Andreas Ljungberg i spetsen. Han fick ta emot den på leverantören BRP:s mässa i Spanien för en tid sedan.

– Det är ingen som förstår riktigt hur vi lyckats men vi har sålt mest i hela Sverige. Mer än butiker i stora städer med ett helt annat kundunderlag. Vi har våra lokala kunder här i Härjedalen att tacka för det, säger Andreas Ljungberg.

Vad betyder det här för vinterns skoterförsäljning tror du?

– Det är ju alltid bra att få utmärkelser. Förhoppningsvis känner sig våra kunder trygga med att vi sköter oss både mot kunder och importörer.

Just nu har han bråda dagar. Butiken utökas med 260 kvadratmeter och lagom till skoterns dag ska personalen hinna möblera om, montera skotrar och flytta alla fordon samt ställa allt i ordning.

– Vi har sålt så mycket fyrhjulingar under sommaren att vi inte riktigt hunnit med.

Hur det kommer sig att två skoter- och motorhandlare i just Härjedalen får utmärkelsen "Dealer of The Year" samma år kan inte Björn Olsson riktigt svara på. Båda handlarna är också från Funäsdalen från början.

– Det tyder väl på att vi är bra då, säger Björn Olsson, som faktiskt hade Andreas Ljungberg som pryoelev en gång i tiden.

Annons