Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöskoterförare körde på hund

En hund skadades så svårt att den tvingades avlivas efter det att den blivit påkörd av en snöskoter. Olyckan hände på Funäsdalssjön.

Annons

– Just nu känns det dystert. En onödig händelse där föraren av snöskotern inte ser hunden, säger hundens ägare.

Han vill inte lägga någon större skuld på den olycklige skoterföraren men säger ändå att man som förare borde ha såpass till uppsikt att en sådan här olycka inte ska behöva hända.

Det var dagen före nyårsafton han och en kamrat gemensamt gick ut på sjön för att rasta sina hundar. När de skulle passera skoterleden stannade de till då det kom 5-6 snöskotrar efter leden. En av skotrarna vek då ut för att köra om de andra skotrarna där föraren av maskinen inte uppmärksammade en av hundarna. Föraren körde på den 2,5 år gamla tiken och i samband med detta tippade snöskotern. Förutom föraren fanns även två barn på maskinen. Enligt hundägaren framfördes inte snöskotern i någon högre hastighet vid olyckstillfället.

– Jag förstod omgående att min hund blivit allvarligt skadad. Jag tog hand om henne direkt för veterinärvård.

Närmaste djursjukhus som kunde ta hand om hundens skador i rygg och lår var i Falun dit den kördes. Därifrån kom senare beskedet att skadorna var så allvarliga att den avlivades.

Annons