Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokraterna: Vi vill ha snabba beslut om skyddsjakt

/
  • Gunilla Zetterström Bäcke är kommunalråd.

Gunilla Zetterström Bäcke är kommunalråd och vill fortsätta vara det efter valet.

Annons

1. Befolkningsökning krävs för att få mer resurser till basverksamheter och utveckling av Härjedalen.

2. Vi måste hela tiden arbeta aktivt för att få ha kvar ett flyg i Härjedalen. Det finns möjligheter att effektivisera samarbetet med andra aktörer, bussbolag, destinationsbolag för att utveckla nuvarande flygplats.

3. Vi behöver fler poliser i kommunen. Vi måste jobba på två olika fronter. Det ena är att jobba med förebyggande åtgärder som ungdomsverksamhet, utbildningsverksamhet och social verksamhet i samarbete med polisen. Vi kommer också att jobba aktivt för att få de resurser som polisledningen i Härjedalen anser sig behöva.

4. Satsa på grundskolan så att fler väljer att studera på gymnasiet. Utveckla innehållet i gymnasieutbudet, utveckla bostadssituationen för elever och samarbeta med näringslivet.

5. Solidaritet och alla människors lika värde gäller. Kommunen ska solidariskt ta sitt ansvar. Det här är ett utmärkt tillfälle att visa solidaritet och försörja Härjedalen med de personella resurser som behövs i framtiden.

6. Fortsätta utbyggnaden av fiber i hela kommunen. Betrakta tillgången till nät som infrastruktur, som en nödvändighet precis som vägar och el.  

7. Bristen på bostäder är störst i Svegsområdet nu, det kan komma att vara andra orter sen då är det viktigt att ha en kommunal bostadsplan som är långsiktig, den kommer att jobbas fram under 2015. Sen måste vi tillsammans med andra aktörer och Härjegårdar hitta lösningar för bostäder i Härjedalen det är av största vikt för Härjedalens utveckling.  

8. Nära samverkan med trafikverket för påverkan. Mer statliga medel. Återigen samverkan och samarbete med näringen, trafikverk och beslutsfattare för att få en bra standard.

9. De beslut om tillstyrkan som är tagna gäller. Utbyggnad bör ske i samråd med berörda parter. Vi ska utvärdera det som nu finns och det som ev. kommer att byggas.

10. Vi vill ha snabbare beslut om skyddsjakt i nära samverkan med de berörda. Licensjakt ska vara tillåtet. 

11. Nu utvecklar vi trygghetsboende, korttidsplatser för multisjuka, fler demensplatser och ser över resurserna så vi har rätt bemannat på de olika verksamheterna.

12.  Här ska vi titta på den nya tekniken. Några landsting har infört det och det verkar väldigt intressant. Mobila team är också ett bra alternativ ex, rosabussen.

Annons