Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söderåsen nominerad till Sveriges finaste IP

Hede IK:s hemmaarena, Söderåsens IP, är en av femton idrottsplatser i Sverige som är nominerad till Sveriges finaste IP. Det är Expressen som arrangerar, och en omröstning på tidningens hemsida avgör vilken idrottsplats som tar hem titeln.

I konkurrens med bland andra Hedevi IP i Ullared, Rossöns IP i Jämtland och Ornäs IP i Dalarna tävlar nu Söderåsens IP om att bli framröstad till Sveriges finaste IP.

Sportexpressen Föreningsliv har tagit emot mängder av nomineringar, bland annat från Dexter Holm i Hede, som i sin nominering bland annat skriver: ”Jag brukar säga att löparbanor kring fotbollsplaner endast fungerar på två ställen. Olympiastadion i Rom är den ena, Söderåsens IP i Hede är den andra där den fina planen ligger belägen med vackra Sonfjället som fond."

Den texten, och säkert också Håkan Perssons bild över Söderåsen med Sonfjället i bakgrunden, gjorde att Expressen valde ut Söderåsens IP till en av femton finalister. Nu pågår omröstningen på Expressens hemsida för fullt och i skrivande stund ligger Söderåsens IP på tredje plats, med 10 procent av rösterna. Rossöns IP skuggar på nio procent och Gullmarsvallen i Lysekil leder, tät följd av Ornäs IP på andra plats.

Omröstningen pågår till den sjätte juli och länk till omröstningen, om du vill vara med och försöka ta hem titeln "Sveriges finaste IP" till Hede och Härjedalen, hittar du här: Sportexpressen Föreningslivs omröstning

Nominering: 

”Jag brukar säga att löparbanor kring fotbollsplaner endast fungerar på två ställen. Olympiastadion i Rom är den ena, Söderåsens IP i Hede den andra där den fina planen ligger belägen med vackra Sonfjället som fond. I kulisserna kan man även se klubbens backhoppningsanläggning vilket gör vyerna svåra att slå en vacker sommarkväll. Kanske ändå häftigare och kontrastrikt när snön ligger på Sonfjället men gräset på Söderåsen är grönt.

Naturläktaren på ena långsidan ger åskådarna en perfekt vy och jag har svårt att komma på en bättre plats för att duka upp till picknick och njuta av byns division 5-lag i fotboll. ”

– Dexter Holm, Hede