Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadetyngt Ytterhogdal kryssade i toppmötet: "Oavgjort var kanske rättvis i dag"

På två minuter i slutet av första halvlek vände Ytterhogdal underläge till ledning mot toppkonkurrenten IFK Mora. Vid slutsignalen var båda lagen fortsatt obesegrade i division 3 södra Norrland efter att gästerna kvitterat i andra halvlek.

Annons

Ytterhogdal fick en tung start när Anders Johansson gav gästerna ledningen med en riktig kanon redan efter drygt tio minuter i matchen.

– Jag får den strax utanför straffområdet, slår till på ett och så hittar jag krysset, det var jätteskönt, säger Johansson efter matchen.

Se bildextra från matchen här:

Trots att Ytterhogdal hade den största delen av bollinnehavet både före och efter målet kom laget inte fram till några riktigt heta chanser.

Men i slutet av första drev James Risbrough fram längs vänsterkanten och hittade in till Sheiden Rodgers som placerade in kvitteringen mellan bortamålvaktens ben. Mindre än två minuter senare hade Ytterhogdal vänt matchen när Liam Harris satte 2–1 innan halvtidsvisslan.

– Alla var nöjda i halvtid. Vi jobbade oss in i matchen bra och vi kände att vi skulle avgöra om vi fick ett mål till, säger målskytten Harris.

Men i stället för ett mål till för Ytterhogdal var det gästerna som kvitterade i mitten av den andra halvleken och därefter blev spelet forcerat från båda håll. Ytterhogdal kom närmast ett segermål med en stolpträff, men resultatet stannade vid 2–2.

– Vi ville ha alla tre poäng, men vi kan inte vara för negativa. Det var en bra match, ärligt talat, säger Harris, som får medhåll från sin tränare:

– Jag är lite besviken att vi släpper in ett mål i andra halvlek, men jag tycker att vi spelar bra och att det var en bra match mellan två bra lag. Oavgjort var kanske rättvist i dag, men nu måste vi titta framåt och det är en ny match på tisdag, säger Wake.

Wake hade endast tre utespelare tillgängliga på bänken i lördagens match och till veckan väntar Tandsbyn i DM-final på hemmaplan på tisdag följt av topplaget Säter på bortaplan till helgen.

– Det ser inte så bra ut. Jordan (Robinson) fick en känning i dag också och Joe Massey, som kom in i dag, har varit skadad länge och inte tränat så mycket. Men det är inte så mycket vi kan göra, säger Wake, som har ytterligare fem spelare på skadelistan, efter lördagens match.

Brian Wake letar nya spelare till Ytterhogdal då skadeläget i truppen ser tungt ut för närvarande.

Nu hoppas laget kunna ta in förstärkningar inför den kommande veckan.

– Vi letar två–tre nya spelare. Det kan komma några redan på måndag. Spelarna har gjort det jättebra och vi har haft många matcher, men nu är vi nästan rädda att få en skada på träningarna.

Direktrapport: Läs om matchen minut för minut

Ytterhogdal–IFK Mora 2–2 (2–1)

Mål: 0–1 (11) Anders Johansson, 1–1 (42) Sheiden Rodgers, 2–1 (44) Liam Harris, 2–2 (68) Per Fyhr.

Varning, Mora: Dusan Zelic, Aleksandar Avric.Ytterhogdal: Joe Massey.

Domare: Magnus Römo Mella.

Annons