Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelsuget Ytterhogdal bjöd Hille på fotbollsfest

I duggregn, snålblåst och småkyla fick Hille smaka på ett Ytterhogdal i storform. 5-0 i paus till Ytterhogdal hemma på Svedjevallen var inte det minsta orättvist.

Annons

Sumaili Cissa kramas om av Sheiden Rodger och Per Olofsson efter sitt andra mål för dagen.

Det var en dag då Sumaili Cissas fötter tycktes vara inblandade i allt som hände. Utöver två skott i mål under första halvlek och ett tredje efter paus fick även Paul Lundbäcks ansikte känna på de gröna skorna. Tillsammans med målvaken Richard Öhneskog var nog Lundbäck planens minst nöjda spelare sedan han råkat styra bollen i eget mål i en närkamp med Per Olofsson i mitten på första halvlek.

Öhneskog utgick kort efter självmålet på grund av smärtan från närkontakten med Cissa kort dessförinnan och ytterligare två Hillespelare haltade sedan av planen i andra halvlek.

Det var helt enkelt en match där allt gick Ytterhogdals väg. Första målet kom på straff efter sju minuter av Cissa som drogs omkull och sedahn själv satte straffen. 2-0 kom inte ens fem minuter senare då Jordan Pearce nätade i ett oroligt straffområde. Efter att ha klackat Paul Lundbäck i ansiktet och straffats med ett gult kort satte Cissa sitt andra mål innan självmålet utökade till 4-0 i 30:e minuten som ett resultat av att Hille inte fått bort bollen vid en hörna.

2-0 till Ytterhogdal efter 10 minuter.

Det sista som hände i första halvlek var att Joe Massey satte 5-0 och matchen var naturligtvis över.

– Jag är jättenöjd med spelarna som dominerade matchen fullständigt. Det behövdes efter förlusten senast, sade tränare Brian Wake efter matchen och syftade på förlusten mot tabelljumbon som kom i slutet av en vecka med många matcher.

Läs mer: Ytterhogdal förlorade mot tabelljumbon

Sumaili Cissa blev andra halvleks enda målskytt i en annars ganska avslagen halvlek som mest präglades av återkommande störtskurar. Hans tredje mål i matchen.

– Spelplanen höll ganska bra trots regnet och jag tycker vi fullföljde vår matchplan trots att vi gick ut med så stor ledning. Det var inte långt borta med en-två mål till men vi är helnöjda, förklarade Brian Wake som hoppas på ett liknande spel mot Mora i nästa omgång även om han är medveten om att dalalaget blir svårslaget på sin hemmaplan.

Ytterhogdal firar 5-0 i slutet av första halvlek.

Annons