Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterhogdal i fin position inför hösten

På lördag startar division 3 södra Norrland igång igen och för Ytterhogdals del är det bortamatch mot Dala-Järna som gäller.

Annons

Ytterhogdal siktar uppåt

Ytterhogdals IK ligger efter vårens elva matcher på andra plats i serien. Inför höstens avslutande elva matcher har man två poäng upp till serieledande Bollnäs medan avståndet neråt är fyra poäng. I tisdags slog Ytterhogdal jumbon i Norrlandstvåan, Ånge, med hela 7-1.

Magnus Elmqvist ser fram mot hösten.

- Ja, vi är väldigt nöjda med våren och har allt i egna händer inför hösten, säger han angående det fina utgångsläget.

Något som möjligen kan störa är den stora spelaromsättning laget haft under sommaruppehållet. Alex Hainault kommer att lämna för spel i antingen Tyskland eller England och ett gäng spelare, bland annat målvakten Charlie Bryan och Curtis Edwards, har tränat med Östersunds FK. I dagsläget verkar de dock bli kvar.

- Vi har inte hört något från ÖFK så de blir nog kvar. Det är i vilket fall väldigt roligt när våra spelare får chansen i storklubbar. Det är något vi är stolta över, säger Elmqvist.

In i laget har anfallaren Sumali Cissa från Bradford City kommit, liksom backen Wesley Nelsson från Fleetwood Town, mittfältaren Liam Harris från Lincoln City samt målvakten James Rizzardo från IFK Maryland.

- Det är inte omöjligt att vi plockar in ytterligare spelare. Det beror lite på eventuella skador eller om någon mer lämnar. I så fall kommer vi att plocka in spelare. Vi vill såklart ligga med där uppe och vi kommer inte att ge oss, avslutar Elmqvist.

Annons