Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterhogdal missade chansen till serieledning

Ytterhogdal hade på lördagen chansen att gå upp i serieledning. En dålig kvart förstörde de förhoppningarna och istället knappade Hofors in tre poäng i toppen av tabellen.

Annons

Vid seger i lördagens bortamatch mot Dala-Järna IK hade Ytterhogdal passerat Bollnäs och gått upp i serieledning. Så blev det inte då en hemsk kvart förstörde dagen. Joen Granberg gjorde mål i både 26:e och 40:e minuten och där mellan hann även Robert Hedman att näta för hemmalaget. James Risbrough reducerade tidigt i andra halvlek för Ytterhogdal men det räckte inte.

- Jag är besviken. Vi missade chanser och gjorde en del individuella misstag som ledde till deras mål. Grabbarna gav ändå allt, vilket jag är nöjd med, säger Hogdals tränare Brian Wake.

Istället för serieledning knappade istället trean i tabellen, Hofors AIK, in tre poäng och är nu bara en poäng bakom. Det är inget som oroar Biran Wake.

- Jag är inte orolig. Vi räknar poängen i slutet på säsongen. Det viktiga för oss är att utveckla spelet, men även att utveckla spelarna. Sen vill vi självklart ta så många poäng som möjligt, säger han.

En spelare man utvecklat är Curtis Edwards som idag gjorde sin sista match för Ytterhogdal. Som LT och ÖP tidigare rapporterat om är Edwards klar för spel med Östersunds FK. Det är något som glädjer Wake.

- Det är något vi är stolta över. Det är precis vad vi vill göra. Vi har många unga spelare i laget och vi vill ge dem chansen att utveckla sig själva.

Annons