Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterhogdal och Iggesund delade lika

Sista matchen innan säsongsuppehållet för Ytterhogdal och Iggesund i division 3 södra Norrland slutade oavgjort efter en jämn match på Svedjevallen i Ytterhogdal.

Annons

Samtidigtsom Italien slog Spanien i EM valde över 100 åskådare att se sitt Ytterhogdal möta nykomlingen Iggesund på ett soldränkt Svedjevallen under måndagskvällen. Efter tolv minuters spel kändes det förmodligen som ett bra val när målkungen Per Olofsson tryckte in 1-0 och gav hemmalaget en välförtjänt ledning.

Gästerna stod upp väl mot YIK och spelet vägde en del på mitten. Det var också där som hemmalagets målskytt sträckte en knäsena i en närkamp och tvingades halta av planen med hjälp.

Per Olofsson leds av planen efter att ha sträckt en knäsena i mitten på första halvlek

–Han ska undersökas så får vi se hur allvarligt det är, sade spelande tränare Brian Wake efter matchen som i dag fanns på planen när flera andra spelare också led av skador.

Wais Maihanparat kom in som ersättare och fick en första målchans efter knappt fem minuters spel men nästa mål kom istället från Iggesund som lyckades kvittera efter 38 minuters spel genom Viktor Jansson. Han tog tillvara på en boll som dröjde sig kvar när Iggesund äntligen fått till lite anfall i slutskedet av halvleken.

Iggesund kommer fram mot Ytterhogdals mål i slutet på första halvlek

Andra halvlek fortsatte ungefär som den första – Ytterhogdal hade mest spel och de bästa chanserna men Iggesund stack upp med enstaka farliga chanser emellanåt.

För Ytterhogdal borde ett 2-1 mål ha kommit någon gång mellan 20:e och 30:e minuten i andra halvlek då de hade flera farliga chanser med närmast öppet mål och en målvakt som famlade lite med bollen men matchen slutade 1-1 och båda tränarna verkade rätt nöjda med resultatet.

–Det var en bra match, Iggesund är ett bra lag och jag har stor respekt för dem och deras tränare som jag känner lite sedan tidigare. Jag är nöjd med allt vi skapade och glad att spelarna gjorde så bra ifrån sig men Iggesund är duktiga och höll ihop försvaret väl, sade Brian Wake efter matchen.

Ytterhogdal pressar på, inhopparen Wais Maihanparat får skottläge

–Jag tycker vi får vara nöjda. Vi hade ambitionen att ta tre poäng men så som matchen artade sig är vi nöjda med en. Ytterhogdal är ett bra lag med bra spelare och en bra tränare. De är helt klart det bästa laget vi mött, klargjorde Iggesunds tränare Jonas Höglund efter matchen.

Ytterhogdal går nu in i sommaruppehållet som tabelltvåa och Iggesund som femma men ingen av tränarna verkade vilja tänka på det. Jonas Höglund hade inte ens koll på var hans lag låg och Brian Wake menade att tabellen var oviktig.

– Vi vill bara fokusera på nästa match och att utveckla vårt spel. Jag är så nöjd med killarna som utvecklats så väl under säsongen! De har rätt tänk och hela tiden hungriga på att bli bättre. Det är ett nöje att träna dem, sade Brian Wake innan han skulle göra sig redo och ta sig hem för att se England spela mot Island. Troligtvis var han inte lika nöjd med sina landsmän som sitt lag efter den matchen.

Ytterhogdal trycker på och var nära ett 2-1 mål

Annons