Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterhogdal siktar mot toppen

/
  • Det är bra fart på Ytterhogdals träningar. Nu har laget kommit ut på gräs och de flesta av spelarna tränar fem-sex gånger i veckan.

Efter en mycket vass höstsäsong där laget nosade på kvalspel mot division två så känner sig Ytterhogdal manade att tillhöra serietoppen även i år.
– Det är inget att hymla med att vi vill tillhöra toppen, säger Magnus Elmqvist.

Annons

Det har sett bra ut för Ytterhogdal under försäsongen. Laget har i och för sig begränsade träningsmöjligheter under vintern men nu är gräsytorna kring Svedjevallen spelbara och då tar truppen igen förlorad tid ledda av den nye tränaren Brian Wake som tagit över huvudansvaret efter en säsong som assisterande.

– Många av grabbarna tränar fem-sex pass i veckan nu och jag är nöjd med vad jag ser, förklarar Wake som kommer att spela själv också trots det utökade ansvaret.

– Jag tror inte att tränarsysslan kommer att påverka mitt eget spel negativt, säger Brian Wake som varit en grymt viktig målskytt i YIKs orangea tröja.

Truppen är i år bredare och jämnare. De flesta av fjolårets spelare finns kvar och en rad nya ansikten har tillkommit samtidigt som några av de egna också utvecklats.

– Ben Smith gjorde ett bra jobb före mig och jag hoppas på att kunna fortsätta att föra klubben framåt, förklarar Wake.

Brian Wake vill inte prata om seriefavoriter och egen målsättning för klubben. Att kriga och ta varje match för sig är receptet som ska ge framgång, det är han tydlig med. Men Brian gör nu sin tredje säsong i Ytterhogdal och han håller med om att årets trupp är den starkaste under den perioden.

I helgens seriepremiär möter Ytterhogdal Sala på bortaplan, en tuff match direkt då Sala kom trea förra året, placeringen före Ytterhogdal.

– Jag vet inte så mycket om de andra lagen, hur det ser ut för deras del i år och så. Jag minns att vi förlorade mot Sala hemma men vann borta, så det är ett bra lag. Vi fokuserar på vår prestation och jag hoppas att det räcker till poäng, gärna seger, säger Brian Wake.

Annons