Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterhogdal strået vassare än Hofors: "jag är stolt över spelarna"

Två lag som fightas om en kvalplats till division två möttes under lördagen – Ytterhogdal och Hofors där det var det förstnämnda som tog hem segern med 2–0.
– Killarna kämpade på fantastiskt, säger Ytterhogdals spelande tränare Brian Wake.

Annons

Inför matchen var det Hofors som låg på kvalplats och Ytterhogdal som huserade på en tredjeplats. Men eftersom bara ett poäng skiljde lagen åt gick Ytterhogdal upp på en andraplats efter lördagens drabbning.

Det var två mål i första halvlek som skiljde lagen åt, båda var Ytterhogdals och det var James Risbrough som lobbnickade in det första målet och Jonathan Andersson som skickligt gick igenom Hoforsförsvaret och fick in 2–0.

Det var Hofors högerback som halkade vilket gjorde att Ytterhogdal kunde få in bollen mot mål där Risbrough kyligt lobbnickade in bollen över Hofors målvakt Niklas Nyström in i mål.

– Vi försvarar oss relativt bra men båda målen kunde ha avstyrts. Andra målet är det en riktigt duktigt kille som tar sig igenom i mitten men vi är för snälla med honom, säger Hofors tränare Fredrik Lindholm.

Brian Wake

Ytterhogdals tränare Brian Wake var däremot väldigt nöjd med första halvlek.

– Hofors är ett bra lag som är i god form men vi dominerade första halvlek och förtjänade att leda med 2–0, jag är väldigt stolt över spelarnas prestationer, säger Wake.

I andra halvlek gjorde Hofors några ändringar i laget och blev jämnare med hemmalaget som samtidigt gick ner sig lite från första halvlek.

– Vi jämnade ut spelet lite och skapade en hel del bra chanser som vi inte får in och hade vi förvaltat dem chanserna så hade vi haft en god poängchans mot ett väldigt bra lag. Vi ska absolut inte skämmas över den här förlusten, Ytterhogdal var väldigt bra och vi hade några borta, säger Lindholm.

Ytterhogdal som hade första halvlek var såklart inte lika nöjd med den senare delen av matchen.

– Andra halvlek var inget vidare, det var lite slarvigt och inte lika fokuserat som i första. Men vi jobbade på och killarna kämpade fantastiskt hela matchen, säger Wake.

Nu är det Ytterhogdal som har en poäng till godo på Hofors – men Lindholm tycker att det är lite tidigt att börja stirra sig blind på tabellen även fast lagen har kampats om andraplatsen ett tag redan.

– Det är 21 poäng kvar att spela om, så vi ska inte titta på någon tabell än utan det är många matcher kvar, säger han.

Och Wake säger att man tar en match i taget.

– Vi försöker att förbereda oss så gott vi kan inför varje match och vi har många unga spelare som vi försöker att utveckla och hjälpa framåt. Så vi tar en match i taget hela tiden, säger han.

Annons