Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterhogdal upp i topp

Ytterhogdals IK toppar division tre efter helgens seger borta mot Avesta med 2-0. YIK har samma poäng som Bollnäs men bättre målskillnad.

Annons

Ytterhogdal tuffar på rejält i herrtrean, laget tog sin tjätte raka seger i och med vinsten mot Avesta. Ännu mer imponerande är att laget hållit nollan de fyra senaste seriematcherna.

- Matchen spelades på en regntung plan som hade väldigt högt gräs, det var inte lätt att rulla boll och grabbarna fick kämpa hårt för segern. det var också 0-0 i halvtid, säger Magnus Elmqvist som berättar om en kämpainsats.

Ledningsmålet gjorde Lewis Moynes då han höll sig framme efter en hörna. Moynes kom smygande vid bakre stolpen där bollen damp ner och han kunde, ganska enkelt, slå den i nät. Andra målet gjordes av James Risbrough som sköt från utanför straffområdet och hittade nätmaskorna efter lite hjälp av en styrning från en hemmaspelare.

Nu återstår en match, hemma mot tabelltrean Iggesund, av den första halvan av serien. Ytterhogdal kommer som sämst att ligga tvåa, det vill säga på kvalplats till division två.

- Det ser riktigt bra ut, alla spelare är friska. Nu tappar vi Lewis Moynes som ska hem till England där han har fått ett jobb han vill ha. Vi kommer att jaga förstärkningar som ersätter och jag räknar med att Brian Wake ska ha en minst lika stark trupp att jobba med under hösten, säger Magnus Elmqvist.

Fotboll division 3 södra Norrland

Avesta-Ytterhogdal 0-2 (0-0) Målskyttar: Lewis Moynes och James Risbrough

Det jublas ofta bland Hogdalsspelarna som nu är uppe i serieledning.

Annons