Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solig Björnfest lockade stor publik till Storön

/
  • Den populära kanotpaddling i Ljusnan avslutade företagsfejden på Storön.
  • Det blev mycket badande i Ljusnan under företagsfejden. Både frivilligt och ofrivilligt.
  • Först språngmarsch, sedan prickskjutning inledde företagsfejden.
  • Grenen halkvarning roade publiken och de tävlande. En såpad presenning gjorde det äventyrligt att fylla hinkarna med vatten från vattenpistolerna.
  • Härjedalingar, hemvändare och turister sökte sig till Storön i Sveg under helgen för att heja på företagsfejden och delta i Björnfesten.

Sveg har dominerats av Björnfesten under helgen. Disko, marknad, Nordman, Di Leva och företagsfejden drog över 2 000 personer till Storön under festens tre dagar.

Annons

Elva lag deltog i årets företagsfejd. Det är fler än det någonsin varit tidigare. De tävlade i grenarna skytte, ringkastning, halkvarning och kanot.

– Det är kul att publiken kommer, från både när och fjärran, när vi ordnar något. Det blir man varm i hjärtat av, säger Arne Duberg, ordförande i Svegs alpina som ordnar Björnfesten.

Det är elfte året i rad som föreningen ordnar Björnfesten i folkparken på Storön i Sveg.

– Det har varit en förhållandevis bra Björnfest. Varje år säger vi att nu är det sista året. Det är kul men jobbigt att arrangera allt. Det tar en vecka att ställa i ordning allt och en vecka att plocka ihop allt efteråt, summerar Arne Duberg. Vi får se om det blir någon fortsättning nästa år.