Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra betyg för Ostlöpets premiär

/
  • Ida Ingemarsdotter var snabbast uppför men blev slagen på upploppet av Erik Simonsson.
  • Det fanns även en ungdomsklass i första upplagan av Ostlöpet.
  • Det fanns även en ungdomsklass i första upplagan av Ostlöpet.
  • Erik Simonsson och Ida Ingamarsdotter.

En helt ny terrängtävling såg dagens ljus mellan på fredagskvällen. 36 tappra löpare tog sig längs den gamla fäbodvägen i blötan och kylan upp mellan Skärvången och Åkersjön.

Annons

– Jag var först upp på toppen av alla startande men fick dock släppa förbi mig en kille på väg mot målet. Ett galet bra träningspass där kroppen fick jobba på max och belöningen för segern: ost från Skärvången, skriver Ida Ingemarsdotter på sin Facebooksida.

Det var premiär för terrängloppet Ostlöpet, ett 15-kilometerslopp för motion och elit anordnat av Hotagens Sportsclub och Skärvångens IF, och ett trekilometerslopp för barn. Den natursköna vägen förbi fäbodarna bjöd dock på mer än bara utsikt: sex kilometers stigning i början, lera och vatten. Men enligt Ingemarsdotter var det också en rolig bana. Dessutom fanns möjlighet till provsmakning av bymejeriets ostar.

Snabbast av alla var Erik Simonsson, som alltså sprang förbi Ida Ingemarsdotter i slutet och slog hennes 1.04.54 med en minut och 51 sekunder. Med i startfältet fanns flera meriterade löpare, som Qvintus Rost och lagledaren för Sportsgym under St Olavsloppet, Peder Lindh. Skidorienteraren Bertil Nordqvist sprang fel vid ett vägskäl men var ändå 9:a i mål.

Skärvångensonen Fredrik Olsson slutade på en femte plats. I motionsklassen segrade Kent-Ove Lindh, bördig från Föllinge, tätt följd av sin bror Peder. Sammanlagt med ungdomsklassen hade Ostlöpets första år cirka 50 deltagare.

Annons