Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brons till Ingemarsdotter

Ida Ingemarsdotter från Sveg och Stina Nilsson från Malung tog OS-brons i sprintstafett. Det var Sveriges tionde medalj i OS i Sotji.

Annons

Det blev norsk seger i damernas sprintstafett. Ingvid Flugstad Östberg och Marit Björgen hade bra kontroll på finalen och vann övertygande. Lika säkert säkrade Finlands Aino-Kaisa Saarinen och Kerttu Niskanen silvret.

Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson fick rikta in sig på att slåss med Tyskland om bronsmedaljen och Stina Nilsson spurtade ner Tysklands Denise Herrmann på upploppet.

Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson erövrade Sveriges tionde medalj i längdspåren i detta OS. Ingemarsdotter/Nilsson är en ny konstellation i mästerskapssammanhang.

Ingemarsdotter är mest meriterad i sprintstafett av svenskorna. I Oslo-VM 2011 blev det guld ihop med Charlotte Kalla och förra året blev det VM-silver, också med Kalla.

Stina Nilsson följde upp två raka junior-VM-guld i sprint med att ta sig till final i VM förra året. I Sotji gick hon till semifinal i den individuella sprinten, medan Ingemarsdotter blev femma i finalen.

– Jag är ju jätteglad. Det här är det största jag någonsin varit med om, säger Stina Nilsson till TV3.
– Jag är grymt imponerad av Stina. När hon kom in på upploppet verkade hon helt enkelt ha bestämt sig, hon skulle bara förbi tyskan, sade Ida Ingemarsdotter.

Mer läsning

Annons