Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cajsa fixade SM-guldet – trots startproblem och bajsnödig hund

/

Cajsa Grape höll på att komma för sent till starten.
Men hon hann i tid och väl ute på banan var det ingen som kunde stoppa 24-åringen och hunden Norton från guldet i nordisk combined-klassen i draghunds-SM.
– Det gick över förväntan, säger Grape, som tävlar för Falu DHK.

Annons

Det bjöds på dramatik inför starten i damernas nordisk combined.

En av huvudfavoriterna, Sandra Åsander från Härnösand, missade starten och bröt sedan loppet och Cajsa Grape var också nära att missa starten.

– Det gick över förväntan. Jag vet inte vad som hände med Sandra (Åsander), mamma sa att hon hade glömt något bälte, annars brukar alltid hon ta starten. Vi var också på väg att komma för sent till starten. Mamma hade lämnat bilnyckeln någon annanstans, så när jag skulle hämta hunden så var det låst. Det var bara att springa och leta efter nyckeln, säger Grape, som bor i Östersund och är sambo med skidskytten Torstein Stenersen.

Hur sent kom du?

– Fem minuter innan start och det brukar ta lite tid att koppla pulkan.

Blev du nervös?

– Nej, jag tänkte att jag blir varm i alla fall. Norton gick bra hela vägen och jag tänkte bara köra mitt race utan att ha något strul. När vi drog ifrån så var det bara att trycka på.

Vad tycker du om banan?

– Jag gillar den här banan där det är mycket backar. Norton gillar backar, men han är inte så snabb utför. Så vi tjänar på att det är mycket uppför.

Det var inte bara i början som det var dramatiskt i loppet. Bara meter från mållinjen sade naturen ifrån och Norton fick helt enkelt stanna för att lätta på trycket. Ekipaget kunde trots den incidenten köra hem segern med bred marginal.

På lördag avgörs nordisk stil linkörning och då är det guldchans igen för Cajsa och Norton.

LÄS ÄVEN: Dubbla VM-brons till Grape

Annons