Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Curlingdrottningen Prytz lämnar succélaget: Motivationen saknas

/
  • Maria Prytz lämnar succélaget Sigfridsson. Motivationen saknas, uppger hon. Här är Prytz (mitten) med Christina Bertrup (vänster) och Maria Wennerström under Sotji-OS.

Maria Prytz, född i Sveg, är en av Sveriges curlinghjältar och medlem i OS-silverlaget Sigfridsson från Skellefteå. I dag offentliggjorde laget att Prytz lämnar.

Annons

Det finns Silly Season även i curlingvärlden och i dag kom beskedet att 39-åriga Maria Prytz lämnar lag Sigfridsson. Hon ersätts av Cissi Östlund från Karlstad.

– Vi är jätteglada att Cissi tackade ja och det känns otroligt kul att fortsätta den här OS-satsningen tillsammans med henne, säger lag Sigfridsson i ett pressmeddelande.

Att Prytz nu lämnar laget innebär stora förändringar.

– Det är självklart ett stort avbräck att Maria slutar och det innebär att båda våra mästerskapslag från den här säsongen försvinner. Men vi får samtidigt en ny spännande lagkonstellation som fortsätter satsningen mot OS 2018, säger förbundskapten Peja Lindholm.

Träbjörnen skyltar med OS-medaljer

Maria Prytz föddes i Sveg och har huserat i Härnösand under sin ytterst framgångsrika curlingkarriär där hon är en av de mest framgångsrika genom alla tider. Tillsammans har lag Sigfridsson tagit OS-silver, två VM-silver, ett EM-guld, ett EM-silver och ett EM-brons. Så varför slutar hon?

– Det har varit några fantastiska år. Vi har fått chansen att representera Sverige och tagit många medaljer på både EM, VM och OS. För mig personligen tycker jag att säsongerna efter OS har känts motiga och jag har inte lika hög motivation längre. Jag är väldigt stolt och glad över allt vi har upplevt tillsammans, säger Maria Prytz.

Ersättaren Östlund kommer från Karlstads CK Team Ahlmarks som gick skilda vägar för några veckor sedan.

Lag Sigfridsson har fram till nu bestått av skippern Margaretha Sigfridsson, Christina Bertrup, Maria Wennerström och Maria Prytz med Agnes Knochenhauer som reserv.

Svenskorna ute ur curling-VM

Annons