Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emilia Dahlgren skadad: "Jag hamnade under skotern” - missade SM

Skotercrossföraren Emilia Dahlgren, 24 år, från Tännäs, skadade sig ordentligt under en träning, en och en halv vecka innan SM-tävlingarna i Söderhamn.
–Jag fick skotern på mig och bröt nyckelbenet, säger Emilia Dahlgren.

Annons

Emilia Dahlgren.

För drygt två veckor sedan var Emilia Dahlgren med om en olycka under en träning i Bruksvallarna på Völlarbanan, där Team Walles MK håller till. Hon landade fel och fick skotern över sig.

–Jag bröt nyckelbenet och fick även sprickor i revbenen. Som tur var räddade nackskyddet mig, annars hade det kunnat gå riktigt illa, berättar hon.

Hon förklarar att maskinerna är mycket tunga och trots olyckan så är hon är tacksam över att det gick så pass bra ändå. SM i stadioncross i Söderhamn ägde rum i onsdags och planen var att hon skulle köra där.

– Det är tråkigt att inte kunna köra på SM, jag hade verkligen sett fram emot det, säger Emilia Dahlgren.

Förra säsongen säsongen vann hon SM i stadioncross och SM i skotercross. Denna säsong är hennes sjätte, och nu siktar hon mot nya mål. Härnäst SM-serien, som omfattar fyra deltävlingar, med start i Mora den 11 februari.

– Jag håller tummarna på att hinna läka så att jag kan köra i SM-serien som börjar om en vecka, sen vill jag så klart tävla i VM också. Det gäller att bli ett med maskinen, säger Emilia Dahlgren.

Håller tummarna för att kunna köra SM-serien som börjar om en  vecka.

Annons