Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härjedalingar invaderar Storsjöcupen

/
  • Fredrik Jonasson tränar P13 och deltog i uppvärmningen på Svegs IP. Ett av lagen med spelare från flera orter i Härjedalen som deltar i Storsjöcupen.
  • Mimmi Ljungberg från Funäsdalen i Svegs IK:s F14 lag och Emilia Jonasson från F15.

Inte mindre än 82 fotbollstokiga barn och ungdomar från i stort sett hela Härjedalen deltar i fotbollsturneringen Storsjöcupen med start tisdag nästa vecka.
– Vi ska vinna såklart, säger Mimmi Ljungberg från Funäsdalen, som spelar i Svegs F 14-lag.

Annons

Ytterhogdal, Vemhån, Vemdalen, Lofsdalen, Funäsdalen, Älvros, Hede, Lillhärdal och inte minst Sveg – Årets Storsjöcup ser ut att bli en angelägenhet för i stort sett hela Härjedalen. Det handlar om fyra lag, P12, F12, F14 och F15 från Svegs IK med spelare från de flesta större orter i kommunen, ett P13 Svegs IK/Vemdalen lag och några 15-åringar som bildar laget ÖFK/Sveg, drygt 80 grabbar och tjejer som ska försvara Härjedalens färger under cupen.

Totalt är det närmare 450 lag anmälda och runt 8000 fotbollsspelare från bland annat Norge, Sverige, Argentina och Mongoliet deltar i cupen.

Förra året skickade Svegs IK ett lag, nuvarande Svegs IK/Vemdalen P13, med Fredrik Jonasson som tränare.

– Det var en så pass bra ordnad cup och så nära så jag tänkte att i år ska vi försöka få med fler lag. Det handlar inte bara om fotboll, man ser verkligen hur de som var med förra året växte som människor, säger han strax innan laget ska ut på Svegs IP för tisdagskvällens träning. En vecka kvar till start.

Mimmi Ljungberg från Funäsdalen i Svegs IK:s F14 lag har målsättningen klar för sig.

– Vi ska vinna såklart, säger hon.

– Det ska bli kul att åka i väg och spela på ett nytt ställe. Det blir första riktiga cupen för det här laget. Och vi kommer säkert att träffa flera kompisar och lära känna nya, säger Emilia Jonasson i Svegs F 15-lag.

Mer läsning

Annons