Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härdal körde över Hede i derbyt

Det blev en säker vinst för Lillhärdal i Härjedalsderbyt mot Hede. Härdal vann bortamötet i fyran med hela 1-5 efter en smakstart med tre snabba mål mellan matchminut 13 och 23.

Annons

Det var botten mot toppen som möttes på Söderåsen i Hede. Innan matchen fanns ändå en hel del nerv eftersom det var ett derby och sådana är ovissa. Nu fick Lillhärdal matchen dit de ville då några mål droppade in tidigt bakom Sander Stokman som vikarierade för bortreste Andreas Ekberg i hemmamålet.

Inledningsvis var det också tuffa dueller, kamp och jämn fördelning av bollinnehavet. Ett felpass på egenplanhalva gjorde dock att gästerna kunde ta ledningen. Bollen snappades upp och Anton Hybrink frispelades varpå han satte bollen behärskat i mål.

Bara någon minut senare fick Lillhärdal en frispark i farligt läge, skottet från Andreas Larsson mäktade Stokman inte med att hålla och returen dundrade David Larsson in från nära håll. När David sedan gjorde ställningen till 0-3 strax därefter så var matchen i stort sett över. Hede verkade uppgivna och Lillhärdal hade kunnat öka på ytterligare.

Några minuter före halvtid tändes ett hopp på Söderåsen då Jesper Persson sätter bollen i nät efter ett inspel från Henric Schwartz.

– Det är inget snack om att Lillhärdal är bättre, men inte så mycket så att det ska behöva bli 5-1, säger Hedes tränare Lars Nilsson som sedan tidigare i veckan bestämt sig för att lämna över sin plats efter derbyt.

– Truppen och jag har lite olika målsättningar. Sista träningen före derbyt hade vi sex av A-lagets spelare närvarande, och det har sett ut så väldigt ofta.

I andra halvlek började Hede ganska bra och med flyt så hade säkert ett reduceringsmål kommit men nu har inte Hede den turen i år.

– De är i det läget vi var förra året, får kämpa för allt. Nu tycker jag ändå att Hede var ovanligt bleka den här matchen. Det är ju ett väldigt fysiskt lag men ändå vann vi nästan alla närkamper. Vi gjorde en bra match, säger en mycket nöjd Anders Roos för Lillhärdal.

Hedes lilla anstormning i början av andra halvlek ebbade också ut ganska snabbt då Linus Roos placerade in gästernas fjärde mål med ett inte alltför hårt men välplacerat skott i burgaveln. David Larsson fullbordade sitt hattrick och spikade slutresultatet till 1-5.

Nu går båda lagen in i slutskedet av serien med helt olika förutsättningar. Lillhärdal ångar på i toppen och har närmast två hemmamatcher i helgen, på fredag och söndag.

– Vi har några spelare borta men jag tycker att det ser bra ut, säger Roos.

Hede ska upp till Offerdal, utan tränare och även utan två viktiga kuggar i form av bröderna Schwartz vilka båda fick rött kort i derbyt. Lyckligtvis är det lite marginal nedåt i tabellen men någon poäng till måste kanske Hede ta för att klara sig kvar i fyran.

Hede–Lillhärdal 1–5 (1–3) Mål: Hede. Jesper Persson. Lillhärdal. David Larsson 3, Anton Hybrink och Linus Roos.

Annons