Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget tilläggsanslag för Härjulfa

Nämnden för bildning, fritid och kultur fick nej till sin begäran om ett tilläggsanslag på 150 000 kronor för att främja skolidrotten vid senaste kommunfullmäktige.

Annons

Det blev inget tilläggsanslag för att skolorna i Härjedalen ska ha bättre möjlighet att skicka deltagare till de egna skoltävlingarna Härjulfaspelen samt Helga och Härjulfs friidrottslekar.

Härjulfaspelen på skidor är landets äldsta skoltävling och genomförs varje vinter med deltagande från kommunens samtliga skolor. Skidtävlingen har funnits i 75 år och arrangemanget rullar mellan de olika skolorna.

Härjulf och Helgas friidrottslekar är en tävling förlagd till Hede där en nyrenoverad friidrottsanläggning finns.

Nämndens motivering till ett tilläggsanslag är att spelen medför en kostnad för den arrangerande skolan och innebär stora resekostnader för de skolor som ska åka till den ort där spelen anordnas. Elevernas deltagande i spelen har många positiva effekter med bland annat ökad fysisk aktivitet där det viktiga är att delta och inte att vinna. För att ha en möjlighet att fortsätta behöver nämndens budget utökas.

Trots detta valde ett enigt kommunfullmäktige att avslå begäran på ett tilläggsanslag i enlighet med kommunstyrelsens rekommendation.

Inga extrapengar ges till skolorna för deltagande i Härjulfaspelen och Helga och Härjulfs friidrottslekar.

Annons