Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Irja Brandfjell tog hem D14 i Tour de Fyrfasen - enda härjedalssegern

Hon hade sex sekunder till godo på tvåan i den Tour de Fyrfasens avslutande jaktstart i Ytterhogdal på söndagen - sekunder som Irja Brandfjell från Funäsdalen förvaltade väl.
Hon vann D14 överlägset.

Annons

Irja Brandfjell från Funäsdalen såg pigg ut loppet igenom och tog till slut hem segern i D14 med 13 sekunder till godo på tvåan Amanda Pallin.

- Det var nästa så att jag kunde ta det lite lugnt. Jag såg ju att hon inte närmade sig vid vändningen, säger Irja Brandfjell.

Hon vann intervallstarten i Hede på lördagen för damer 14 och kom tvåa på lördagskvällens masstart i Åsarna - det gav henne sex sekunders försprång till Amanda Pallin från Alnö SK när den avsluande jaktstarten skulle köras i Ytterhogdal på söndagen.

Banan var tuff, två varv på 2,5 kilometer med en rejäl backe ganska strax efter start och vändning. Men Irja Brandfjell körde lugnt och fint. Hon såg pigg ut även på andra varvet efter stigningen och vann till slut med 13 sekunder till godo på Amanda Pallin.

- Kul, det känns bra, säger hon efter målgång.

Hur var banan?

- Det var mycket uppför, man fick jobba hela tiden.

Tour de Fyrfasen blev i år tre deltävlingar, istället för normala fyra. Fredagens köldknäpp ställde till det. Deltävlingen i Hede flyttades till lördag förmiddag och den planerande kvällstävlingen i Vemdalen fick ställas in, då fredagstemperaturen höll sig under köldgränsen på 15 minusgrader.

Men under avslutningen i Ytterhogdal rådde i det närmaste perfekta förhållanden för de drygt 300 anmälda åkarna, från barn till seniorer.

Irja Brandfjäll var den enda härjedalingen som tog sig upp på pallen i Tour de Fyrfasen.

Hela resultatlistan finns här: https://www.svenskalag.se/tourdefyrfasen/sida/42471/resultatlistor

Erik Franzén från Idre SK tog hem segern i H13.

Nelly Mirårs från Ytterhogdals IK, en av delarrangörerna i Tour de Fyrfasen, kämpar sig upp för en jobbig backe. Hon tävlar i D9.

Hanna Perfors och Freja Handler, även de  i D9 klassen men från Svegs IK, några av många barn och ungdomar i spåret i Ytterhogdal på söndagen.

Annons