Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Tre poäng trots bjudmålen

/

Det finns mycket att slipa på för Juniorkronorna, som ändå segrade med 5-2 mot Tjeckien.

Annons

Nu är det dags för Sveriges kommande hockeystjärnor att visa upp sig och bädda för sin framtid. Lika bländande som spelet är emellanåt, lika galet fel blir det ibland. William Nylanders nätta dragningar i matchen mot Tjeckien höll Toronto-klass och Adrian Kempes rappa skott i power play gjorde att Sverige tog tag i taktpinnen tidigt i den första perioden. Juniormisstag blev det också. Se bara på Robert Hägg som gav bort både 1-2 och 2-2 till Jakub Vrana i den andra perioden.

Det är ju också just den här mixen som gör JVM så förbaskat roligt att kika på, tillsammans med alla häftiga känsloyttringar på och vid sidan av isen. Sverige har som vanligt numera ett lag som ska kunna slåss om medaljerna, även om Juniorkronorna inte är favoriter just i år. Om Sverige ska gå långt i den här turneringen måste misstagen minimeras. För mot Tjeckien avlöste misstagen varandra, från både tjecker och svenskar. Möter Sverige ett skickligare lag så kommer det göra ont. Juniorhockey med betoning på junior, sa SVT:s expert Mikael Renberg, och det är en träffsäker beskrivning.

Sveriges bästa enhet för dagen bestod av William Nylander, Oskar Lindblom och Axel Holmström där den förstnämnde dirigerade det mesta. Bland backarna sticker Sebastian Aho ut med sin fina skridskoåkning, och sin kyla med pucken.

Nu är premiären överstökad, och det blev trots allt tre viktiga poäng för Juniorkronorna - trots misstagen. Förhoppningsvis så handlar det mer om premiärnerver än något annat för Sveriges del.

Mer läsning

Annons