Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ida Ingemarsdotter, Emma Wikén, Charlotte Kalla och Anna Haag vann allt utom Jerringpris

/
  • Emma Wikén, Anna Haag och Ida Ingemarsdotter tog emot priserna på galan. Charlotte Kalla var hemma.

Bragdguldet, Årets lag, Årets prestation, Årets kvinnliga idrottare - men i kampen om Jerringpriset fick damskidåkarna se sig besegrade. Varken stafettlaget eller Charlotte Kalla räckte till mot Sarah Sjöström.

Annons

Bragdguldet, Årets lag, Årets prestation, Årets kvinnliga idrottare - men i kampen om Jerringpriset fick damskidåkarna se sig besegrade.

Varken stafettlaget eller Charlotte Kalla räckte till mot Sarah Sjöström.

Damskidåkarnas stafettlag slogs ut när fem kandidater blev tre i omröstningen till Jerringpriset.

Men OS-guldmedaljörerna var ändå de flitigaste besökarna på scenen i Globen. Förutom att Ida Ingemarsdotter, Emma Wikén och Anna Haag fick ta emot Bragdguldet så fick laget - där även Charlotte Kalla ingick - också utmärkelserna Årets lag och Årets prestation.

– Det är fantastiskt roligt. Det är kul att i början av 2015 få njuta av en fantastisk dag 2014. Jag är jätteglad och nöjd med de priser vi har fått, sade Ida Ingemarsdotter.

Från scenen riktade Anna Haag ett tack till alla i landslaget som fanns med längs vägen mot den där guldkantade februarilördagen i Sotji.

– Det är inte bara vi fyra utan det är hela laget. Det är de som har sparrat oss, ledare, vallare, fysio och alla andra aktiva som har gjort att vi fick vara med om den otroligt häftiga dagen.

Charlotte Kalla fick priset som Årets kvinnliga idrottare, men fick nöja sig med att bli tvåa när det handlade om Jerringpriset. Sannolikt låg det längdskidåkarna i fatet att man hade två olika kandidater som förgäves snodde röster av varandra.

– Hade vi haft en kandidat så hade alla skidröster kommit på samma. Men vi får inte förringa Sarah, hon har också gjort något väldigt bra. Det är bara att lyfta på hatten och gratulera, sade förbundskapten Rikard Grip.

Skidlegendaren Gunde Svan var inne på samma linje:

– Det är nog risk för det. Men det är svenska folket som bestämmer det, och det är rätt vem det än är som vinner.

Mer läsning

Annons