Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ida kör för ännu en medalj

/
  • Ida Ingemarsdotter fick ge många intervjuer i tisdags förmiddag. Alla ville prata med skidtjejen som stadigt brukar leverera i de stora mästerskapen.

Ida Ingemarsdotter, Åsarna, är bäst när det gäller. Det visar hennes sju OS- och VM-medaljer. Nu tar hon ny sats. Åttonde medaljen ligger inom räckhåll här i Falun.

Annons

– Jag tror på möjligheten. Det kändes bra så länge jag stod på benen i Östersund – fall i kvartsfinalen – och även om konkurrensen är hård är allt möjligt, säger hon.

Vid tisdagens officiella presskonferens med det svenska sprintlaget var det av naturliga skäl Stina Nilsson och Ida Ingemarsdotter som fick ge flest intervjuer.

Ida är den som levererat massor av fina prestationer från Oslo 2011, via Val de Fiemme 2013 och Sotji 2014. Det har blivit två guld, fyra silver och ett brons.

Bara åkare med extrem vinnarskalle förmår prestera sådana resultat. När Ingemarsdotter går in i sin bubbla slår det gnistor om henne.

Hur har då sprinten förändrats under de år Du varit med?

– Det har gått lite fram och tillbaks med banors olika längd. Vi aktiva har hela tiden fått anpassa oss till olika förutsättningar. Grenen är i ständig utveckling, eller förändring, analyserar Ida.

Inför torsdagens äventyr är det en lugn, harmonisk och glad Ingemarsdotter som talar med oss i media. Men vänta bara till torsdag förmiddag. Då går hon in i bubblan, förhoppningsvis med ännu en mästerskapsmedalj som belöning.

Mer läsning

Annons