Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lillhärdal avslutade med bottennapp - men vinner publikligan i division 4

Ett hårt skott och 1-0 av Härdals Andrew Trant Widdicombe kunde ha satt tonen för matchen - istället tog IFK över mer och mer och matchen slutade med siffrorna 1-7 i baken för hemmalaget.
– Trist att avsluta så här, ett riktigt bottennapp, säger tränaren Anders Roos.

Annons

Emil Dahlsten i Lillhärdals mål hade mycket att göra och fick ge sig sju gånger.

Med två tunga backar avstängda, Mattias Larsson och Pierre Jäderberg, och flera andra på skadelistan hade Lillhärdal svårt att få stopp på IFK Östersund när bortalaget väl fått upp farten. Härdals 1-0 mål var en delikatess, ett hårt skott från Andrew Trant Widdicombe. Men IFK kom igen och ledde med 2-1 efter första halvlek.

I andra gjorde sedan IFK nästan som de ville i Lillhärdals försvarszon. Gång efter gång rann kvicka forwards igenom Härdals backlinje, i andra lägen missade Härdal markeringar eller fick inte bort bollen.

1-7 var ett rättvist resultat.

IFK:s snabba forwards ställde till det för Lillhärdals backlinje gång efter annan.

– Det märks att vi saknar flera spelare, säger tränare Anders Roos efter söndagens match som var årets sista för laget.

– Men alla får ju chansen att spela iallafall.

Lillhärdal slutar på åttonde plats i tabellen och redan i förra omgången stod det klart att laget skulle klara kontraktet och ha möjlighet att spela i division fyra även nästa år.

Säsongen började tungt, med flera uddamålsförluster och något riktigt bottennapp. Men laget tog sig efter sommaruppehållet och vann flera viktiga matcher. För att avsluta lite på minussidan med två raka förluster.

– Vi hade kanske lite höga förhoppningar i början. Det krävs så mycket mer träningsmässigt än vad vi kört för att hänga med i division fyra. Men vi klarade oss kvar och vi ska vara nöjda med det, säger Anders Roos.

– Sedan hade vi lite otur i början, hade vi fått med oss några vinster istället för uddamålsförluster, det hade betytt mycket för självförtroendet och då kanske det sett annorlunda ut.

Härdal gick som tåget efter omstarten för två år sedan, både genom division 6 och 5. Fyran ha varit desto tyngre och huruvida det blir en fortsättning där nästa år låter Anders Roos vara osagt.

– Jag har inte en susning. Vi måste smälta den här säsongen först och sedan är det helt upp till spelarna och styrelsen hur vi ska göra nästa år, säger han.

En liga som Lillhärdal vinner är publikligan. Laget har ett snitt på 112 åskådare per match vilket är 7 fler än Hede på andraplatsen.

– Kul att vi har en sådan bra publik och att de kommer och tittar. Synd att vi avslutar med ett sådant här bottennapp bara, säger Anders Roos.

Anders Roos, tränare i Lillhärdal, från en träningsmatch inför säsongen.

Matchfakta

Lillhärdal - IFK Östersund 1-7 (1-2)

Mål: Lillhärdal 1-0 Andrew Trent Widdicombe. Järpen 1-1 Jordan Watson, 1-2 Emil Ingerhed Opsal, 1-3 Jordan Watson, 1-4 Gabriel Leding, 1-5 Samuel Albertsson, 1-6 Jordan, 1-7 Karl Sandelin.

Varning: Järpen Gabriel Leding

Domare: Robin Albertsson

Publik: 130

Annons