Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lillhärdal räddades av ribban

Två lag i den nedre delarna av division fyra tabellen möttes på Solberga IP i Lillhärdal på söndagseftermiddagen. Hemmalaget drog det länsta strået - med lite hjälp av ribban.
– Det var inget skönspel i dag men nu är det att kriga för varje poäng som gäller, säger Anders Roos, tränare i Lillhärdal.

Annons

Ribban står den svage bi? Inte för att Härdal var sämre än Strömsund men här hade hemmalaget lite hjälp av ribban.

Förutsättningarna för Lillhärdal och Strömsund var likartade, hemmalaget återfanns på nionde plats i tabellen med sju ihopskrapade poäng och Strömsund på åttonde plats med nio poäng.

Med flera viktiga spelare på skadelistan eller bortresta, i ett fall för pokemonjakt, såg det ut som att härdalingarna skulle få en tuff uppgift. Och det blev en match med mycket kamp där hemmalaget hade svårt att få till anfallen.

– Det såg väl lite bättre ut i första men vi gör ingen vidare bra match. Mycket slarv och många missar i uppspelen där vi tappar boll så att Strömsund kan vända och anfalla.

Nu var inte bortalaget mycket bättre men deras snabba yttrar hotade ständigt och kom i några fall runt på kanterna.

Lillhärdal tog ledningen 30 minuter in i matchen på en fin frispark strax utanför straffområdet. Mattias Larsson skruvade in den i krysset..

Ett av två mål på fasta situationer för Lillhärdal.

I slutet av andra hade Lillhärdal hyfsad press och fick flera hörnor med sig men Strömsund var närmast mål. Bortalaget väggade sig fram längs vänsterkanten och slog en fin crossboll som ställde en strömsundspelare fri med Emil Dahlsten som räddade.

Strömsund kom runt på kanterna med sina snabba spelare och hade flera fina lägen där hemmalagets målvakt kom ivägen.

Kvitteringen kom i stället i andra halvlek när Strömsund lyckades bita sig fast i straffområdet. Hemmalaget fick inte undan bollen och 1-1 kom på ett skott från kort håll.

Sedan stod matchen och vägde. Då blev Dennis Persson fälld i straffområdet och satte sedan straffen bakom Peter Hansson i Strömsundsmålet. 2-1.

Strömsund pressade på för kvittering vilket öppnade upp och även gav Lillhärdal några chanser. Men med bara några minuter kvar hittar en bortaspelare på ett mellanting mellan skott och inlägg som träffar rakt i ribban ovanför hemmamålvakten. Där var det nära en kvittering.

– Det var riktigt onödigt. Vi slarvar i fel lägen och bör en del enkla misstag, säger tränare Anders Roos som ändå naturligtvis var nöjd med tre poäng.

Trist för hemmalaget som redan är skadedrabbat var att André Ryden fick kliva av, så även David Larsson som såg ut att ha riktigt ont efter att ha fått en smäll i en duell på plan.

Lillhärdal ligger nu åtta i tabellen på samma poäng som Brunflo på sjunde plats. Båda lagen har tio poäng.

Hit men inte längre för Strömsund som fick stryk av Lillhärdal på bortaplan i en bitvis ganska slarvig match med mycket kamp.

Matchfakta:

Lillhärdal - Strömsund 2-1 (1-0)

Mål: Lillhärdal, Mattias Larsson, Dennis persson, Strömsund, Carl-Philip Strängby

Varningar: Lillhärdal, Mattias Larsson, Strömsund, Ali Taqwaei (utvisad), Ali Shougar

Domare: Kjell Wenna

Annons