Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad snöfest i Sveg - många tog chansen att se höga hopp och snabba skyttar

Solen sken över Sveg och de många besökare som samlats på Snowmeet i Sveg på lördagen. Hamburgarna gick åt som smör i solsken, nya skotermodeller visades upp och det bjöds på både höga hopp och skidskyttesprint med kullerbytta.

Annons

Ljudet från speakern Sebastian Hedin hördes i högtalarna när eventet körde igång vid lunchtid på lördagen. Först ut var Marcus Ohlsson, han startade motorn på sin snöskoter och bjöd på en freestyleshow för publiken. Både stor som liten, gammal som ung fanns på plats.

Marcus Ohlsson öppnade eventet med sin freestyleshow

Många hade ställt upp sina försäljningsstånd på området och bland dessa stog Svegs Alpina, de sålde hamburgare.

– Oj vad vi säljer mycket burgare, det är nästan så att jag inte hinner med, sa Magnus Wåger som stog vid grillen och vände köttet.

Carina Eriksson från Stavre var också på plats och hon sålde ullprodukter.

- Jag tycker att det rullar på fint med mycket folk och de jag stött på är mycket glada, sa hon.

Skidsprinten hölls på eftermiddagen och vinnaren i herrklassen blev Gabriel Stegmayr, tätt efter kom Härjedalingen Marcus Stenberg, följt av Tobias Arvidsson. I damklassen tog Anna Wikström hem segern, Elisabeth Högberg kom på en andra plats och tredjeplatsen tog Åsa Lif.

Felix Hill gjorde en kullerbytta i sitt andra heat.

Felix Hill från Härjedalens gymnasium gjorde en kullerbytta i första backen.

– Mina tankar var någon helt annan stans och när vi var uppe på kröket så blev det en kullerbytta, det är sånt som händer. Detta var verkligen en utmaning, sa han.

Åsa Lif uppe på första kröket.

Annons