Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måltorka när Hogdal delade poäng med Sala

Det blev inga mål alls på Svedjevallen när Ytterhogdal tog emot Sala på hemmaplan under lördagseftermiddagen. Mest boll hade hemmalaget, men den sista touchen saknades och närmast att göra mål var Sala.

Annons

Charlie Bryan i hemmalaget fick gripa in flera gånger när Sala ställde om och skickade fram sina snabba forwards.

Fotboll/Division 3/södra Norrland Ytterhogdal öppnade starkt och hade mest boll men det tog alltsom oftast stopp vid Salas straffområde. Bortalaget försvarade sig effektivt och hogdalingarna fick inte till just några vassa chanser alls. Det såg bra ut flera gånger i YIKs anfall men den där sista kylan saknades.

– Vi måste få till avsluten, blir mer kliniska framför mål, säger spelande tränaren Brian Wake.

Närmast var Ytterhogdals nyförvärv Bruno Pilatus som så när fick huvudet på ett inlägg alldeles framför Salas målvakt. Istället var det bortalaget som var hade bästa chanserna med flera vassa kontringar som skapade problem för Ytterhogdalsförsvaret. Hemmamålisen Charlie Bryan fick göra några utrusningar och motade också ett löst skott från nära håll. Sala kändes farliga när kom in i Ytterhogdals straffområde.

Nyförvärvet Bruno Pilatus visade upp sig med lyckades inte få in den. I andra halvlek såg man mindre av honom och nu blir det några matchers avstängning efter att han fått rött kort.

– Vi gjorde en stark defensiv insats, vi var otroligt välorganiserade. Det var nog inte en enda fot fel, säger Salas tränare Henrik Alriksson.

Mindre nöjd var han med lagets offensiva insats.

– Vi skapar för lite framåt. Men vi fick några sena återbud och hade inte med oss några avbytare. Så utifrån förutsättningarna gör vi en stark prestation.

För Ytterhogdal var det hemmapremiär efter sommaruppehållet utan säkra mittfältaren Curtis Edwards som gått till ÖFK och med målspottaren Per Bonden Olofsson skadad. Lämnat laget har också Alex Hinault och Lewis Moynes.

– Vi har tappat några bra spelare och fått in några nya, det måste vi hantera. Det kommer att ta lite tid, säger Brian Wake.

Han började matchen som mittback men flyttade sista halvtimmen upp i anfallet. Det, och att Sala tröttnade mot slutet, gjorde skillnad. Hemmalaget höll kvar bollen längre i anfall, och skapade flera halvchanser. Matchen blev också stökigare mot slutet när Ytterhogdal pressade på och nyförvärvet Bruno Pilatus drog på sig ett onödigt rött kort.

– Grabbarna gjorde bra ifrån sig och trots att vi var en man mindre i slutet såg det forfarande ut som vi skulle vinna matchen. Jag är stolt över att vi arbetade hårt hela matchen, säger Brian Wake.

En frustrerad Brian Wake vill att Salas målvakt ska släppa ifrån sig bollen snabbare. YIK pressade på, trots en man mindre i slutet, men fick inte in bollen.

Matchfakta

Varningar: Yik 3 gula, 1 röd

Byten: Yik Liam Hardy ut, Liam Harris in (68)

Domare: Oscar Moss

Annons