Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medaljregn för Team Walles i SM

/
  • Johan Eriksson, Team Walles, kan åter titulera sig svensk mästare i skotercross
  • Balder Nääs stod för den svettig uppåkning i sitt andra heat där han ohjälpligt sist efter en startkrasch till publikens jubel flög genom fältet och blev fyra.
  • I damklassen visade Ronja Revelj, Team Walles, att VM-medaljen tidigare i vinter inte var någon tillfällighet.

Guld, silver och en bronsmedalj blev det för Härjedalen och Team Walles när SM- finalerna i skotercross kördes i Arvidsjaur. Guldet togs av rutinerade Johan Eriksson med klubbkompisen Balder Nääs som trea. Ronja Revelj knep silvret i damklassen.

Annons

Johan Eriksson slog till igen. Vid SM-finalen i Arvidsjaur tog han sitt tredje SM-guld och totalt den 16:e SM-medaljen i den 21 år långa karriären.

– Jag vinner på min jämnhet. I de tre första deltävlingarna var jag tvåa, etta och etta. Därmed hade jag marginaler att spela på i helgen och det var skönt. Då kunde man köra på rutin.

Johan Eriksson hade placeringsraden 6–3–3 i Arvidsjaur, vilket räckte till SM-guldet. Inte illa av en förare som för ett år sedan att det var dags att sluta tävla.

– Visst skulle det vara jätteskönt att avsluta karriären med ett SM-guld, men jag vet hur svårt det är att sluta. Jag menar, vad ska jag göra då?

Gammal är äldst, och det mesta talar för att det blir ännu en tävlingssäsong för Johan Eriksson efter SM-guldet i Pro Stock i Arvidsjaur. Klubbkompisen och den elva år yngre Balder Nääs åkte in som totaltrea.

Balder stod för en svettig uppåkning i sitt andra heat där han ohjälpligt sist efter en startkrasch till publikens jubel flög genom fältet och blev fyra.

– När jag vurpade blev jag rent ut sagt förbannad. Jag fick in ett bra flyt på den fruktansvärt gropiga banan och det kändes riktigt bra.

Med heatplaceringarna 3-4-4 blev det en tredjeplats för Balder visade att han är en av de mest talangfulla föraren.

– Naturligtvis är jag nöjd. Jag hade problem med ryggen ifjol och visste inte alls om den skulle hålla. Men det kändes redan de första tävlingarna att den var bra och efter det har siktet varit inställt på medalj, säger Balder Nääs.

Härjedalens AK:s Sebastian Drotz slog till med en andraplats i heat 2 i Pro Stock, men var annars lite för ojämn under dagen. Men ändå totalt sett en riktigt bra säsong för den unge Rätanskillen.

– Hyfsat, men jag är inte riktigt nöjd. Är man inte med i starten är det svårt att köra om, sa Drotz – åtta totalt.

I damklassen visade Ronja Revelj, Team Walles, att VM-medaljen tidigare i vinter inte var någon tillfällighet. Ronja knep andraplatsen efter omöjliga Elina Öhman, Älvsbyn. Emilia Dahlgren blev sexa. Svegstjejen Helene Hjelm, tävlande för Mora slutade nia.

I Pro Open stod hoppet till Nisse Kjellström, Team Walles. Men maskinkrångel i de två första heaten förstörde hans dag. Nisse hade dock bättre ordning på grejerna i sitt avslutande heat som han vann och blev totalfyra.

Vann Pro Open gjorde Emil Öman, Älvsbyn.

Totalresultat SM Skotercross

Pro Open

1) Emil Öhman, Älvsbyns MS, Lynx 2) Petter Nårsa, Moskosels SK, Arctic Cat 3) Filip Eriksson, Storumans SK, Arctic Cat 4) Nisse Kjellström, Team Walles MK, Polaris 13) Marcus Ogemar Hellgren, Östersunds SSK, Lynx 16) Henrik Revelj, Team Walles MK, Polaris

Pro Stock

1) Johan Eriksson, Team Walles MK, Lynx 2) Robin Jonsson, Njurunda MK, Lynx 3) Balder Nääs, Team Walles MK, Arctic Cat 6) Emil Sundvisson, Åsarna SSK, Polaris 8) Sebastian Drotz, Härjedalens AK, Polaris 10) Jonas Stenberg, Lofsdalens SK, Polaris 20) Niklas Höglund, Östersunds SSK, Polaris 21) Rasmus Talus Hjelm, Lofsdalens SK, Arctic Cat

Dam

1) Elina Öhman, Älvsbyns MS, Lynx 2) Ronja Revelj, Team Walles MK, Polaris 3) Matilda Johansson, Älvsbyns MS, Polaris 6) Emilia Dahlgren, Team Walles MK, Polaris 9) Helene Hjelm, Mora MK, Lynx

Mer läsning

Annons